Етър изхвърли Ботев Пловдив от Купата на България (видео)

21 Сеп 2021 17:40

Етър Велико Търново поднесе една от големите изненади в турнира за Купата на България, след като изхвърли Ботев Пловдив от турнира след 120-минутна битка. Възпитаниците на Веселин Великов победиха с 1:0 ''канарчетата'', след като в редовните 90 минути мачът завърши при нулево равенство. Даниел Младенов (92') отбеляза единственият гол в мача след хубава асистенция на Кольо Станев.

В 7-ата минута Етър можеше да накаже груба грешка в защитата на Ботев. Топката беше върната слабо към вратаря Хидайет Ханкич, който се размина с нея и беше изпреварен от Даниел Младенов. Атанас Чернев обаче възстанови позицията си и направи важен шпагат, с който предотврати опасността. Две минути по-късно Младенов опита интересна задна ножица и не бе никак далеч от това да се разпише. Близо метър го раздели от гола.

В 21-ата минута от щаба на Ботев имаха много сериозни претенции след отсъждане на главния рефер Димитър Буров. След корнер в полза на домакините, футболистите на Ботев организираха добра контраатака. Току прати топката в предни позиции, където дебнеше Маркиньос. Той се пребори с бранител на Етър и излезе сам срещу Анатоли Господинов. Главният съдия обаче видя нередност в действията на Маркиньос и отсъди нарушение в нападение.

В 28-ата минута Господинов парира шут на Кевин Янсон от фаул. Ударът беше от сериозна дистанция и не затрудни стража на Етър.

В 44-ата минута Кольо Станев осъществи самостоятелен пробив. Той беше съборен на границата на наказателното поле, но стана бързо, влезе в наказателното поле, след което шутира. Ударът му обаче беше неточен.

В началото на второто полувреме Маркиньос отправи удар към вратата, който беше много слаб.

В 57-ата минута Ботев стигна до гол на Па Конате. Халф-бекът на пловдивчани беше на една линия с Дичев, но въпреки това страничният съдия вдигна флага си.

В 71-ата минута домакините пропуснаха още един добър шанс. След атака отдясно Младенов центрира към Николас Фемия пред наказателното поле. Той овладя и стреля от средна дистанция, но в аут. Ботев отговори с удар на Антоан Бароан, който също не попадна в целта. В 79-ата минута гостите организираха отлична атака, като само намесата в отбрана на Фемия, предотврати сигурен гол. Па Конате нахлу мощно в наказателното поле и комбинира на двойно подаване със свой съотборник отляво. Вместо да стреля от удобна позиция, Конате продължи надясно към Маркиньос, който обаче се засуети и не успя да стреля бързо, позволявайки на Фемия да му отнеме.

В 80-ата минута Анатоли Господинов можеше да получи червен картон, след като игра с ръка в опита си да изчисти топката. Стражът на Етър излезе извън наказателното си поле, за да предотврати сигурен гол. Главният съдия обаче не видя нарушението на вратаря.

Двата тима не успяха да си отбележат гол в редовните 90 минути и така мачът влезе в продължения.

Те пък започнаха много силно за Етър. Футболистите на домакините изненадаха Ботев с бърз гол. Кольо Станев проби по десния фланг, справяйки се с Петър Вуцов и Кевин Янсон. Той влезе в наказателното поле и извади към дузпата, където Даниел Младенов насочи към вратата за 1:0.

В последната минута на първото продължение Мариян Иванов си изкара втори жълт картон и остави своите с човек по-малко за решителните последни петнадесет минути в срещата.

Па Конате пропусна уникален шанс да изравни в 109-ата минута. След центриране отдясно топката прехвърли всички в наказателното поле и попадна в непокрития Конате. Той овладя и стреля силно, но над вратата.

 

Стартови състави:

Етър Велико Търново: Анатоли Господинов, Атанас Кръстев, Даниел Младенов, Кольо Станев, Ловре Кнежевич, Мариян Иванов, Николай Дичев, Мартин Петков, Николай Янков, Николас Фемия, Христо Марков

Ботев Пловдив: Хидайет Ханкич, Маркиньос, Емануел Току, Антоан Бароан, Реда Рабей, Кевин Янсон, Станислав Работов, Атанас Чернев, Филип Филипов, Димитър Пройчев,  Джеймс Армел Етоо Ейенга

 

 

Main Menu