БСП

Валентич: Не бяхме концентрирани и ни изравниха

25 Сеп 2021 18:32

Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич говори след равенството 1:1 с Локомотив Пловдив на „Лаута“.

„Горд съм от първото полувреме. Изиграхме го добре, имахме добра концентрация. Използвахме нашите шансове и отбелязахме след статично положение. Имахме шанс за още един. Трябва да бележим попадения. Интензитета през първото полувреме не беше висок заради времето и очакванията. Локомотив имаше своите шансове, но ние играхме през седмицата 120 минути. Казах на моите футболисти, че те ще се опитат да променят нещо и трябва да реагираме добре. Не бяхме концентрирани и ни изравниха. Този мач беше 50 на 50 и 1:1 е нормалния резултат. Когато играеш дерби всичко е на по-високо ниво. Като видя как ни подкрепят феновете, исках да спечелим. Щастлив съм и благодаря за огромната подкрепа, и въобще за целия стадион и атмосфера“, заяви Валентич.

„Имахме футболисти в средата, които бяха по-пасивни и дадохме инициативата на Локомотив. Тошко е важен за нас. Беше малко тежък през второто полувреме и мисля, че не е тежка травмата. Мисля, че при прекъсването за националните отбори, ще се възстанови. Изигра превъзходни минути. Беше хубаво, че всеки един от нас се бори за този мач“, добави още той.

„Когато играеш дерби, всичко е детайл. Понякога можеш да спечелиш, но и да загубиш. Трябва да знаеш какво ще се случи след всяка ситуация. Знам, че играчите са много напрегнати от дербито, но за да бъдеш високо ниво, трябва да бъдеш спокоен и да разсъждаваш. Този път не успяхме да се предпазим от попадение и равенството е нормално“, каза треньорът на Ботев.

„Имахме само двама Неделев и Генев, които са играли в дерби. Другите за първи път им се случи и се наслаждаваха. Локомотив смени играчи и тактиката. Марсел вкара повече скорост и агресия. Понякога има и лоши решения“, заяви Валентич.