Валентич получава още по-голяма власт в Ботев

28 Сеп 2021 10:57

Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентин ще получи по-големи правомощия след оставката на изпълнителния директор Даниел Сереидо, пише „Тема спорт“. Испанецът развя бялата кърпа в неделя. Той изчака да мине дербито с Локо Пд (1:1) на „Лаута“, след което обяви напускането си на клуба. Испанецът изтъкна като причина несъгласие с визията за развитие на Ботев. Той е искал в отбора да играят повече българи, докато Валентич направи ядро от чужденци.

Собственикът на клуба Антон Зингаревич има пълно доверие на старши треньора. Това е и причината да му даде по-големи правомощия. До момента Ботев върви добре в шампионата и е в челото, и това е още един от плюсовете на наставника пред собственика на клуба.

През миналата седмица към Ботев се присъедини Иван Крупенин. Той бе обявен за спортен директор, но задачата му ще е да помага на Валентич. Последното работно място на Иван Крупенин е в елитния руски ФК Урал. Там той е бил мениджър по подбор на кадри, изпълнявал е и ролята на главен скаут. Преди това Крупенин за кратко е работил в грузинския Гурия Ланчхути и руския третодивизионен Торпедо Армавир. Бил е мениджър и в компанията за спортни анализи InStat Sport.

Main Menu