Много нерви, слаба игра и загуба за Ботев II от Спортист - 0:1

03 Окт 2021 21:48

Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) изигра най-слабия си мач от началото на сезона и в среща от 12-ия кръг на Втора лига загуби с 0:1 от Спортист (Своге). Двубоят се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912", а гостите заслужено се поздравиха с успеха с оглед множеството положения пред вратата на ботевистите.

Пловдивчани бяха много припряни в действията си, а в играта им липсваше познатото разнообразие в атака. В последните 15 минути пък гостите заложиха на много грозни действия по терена и всячески бавеха времето, а вратарят им си навлече гнева на публиката.

В 10-ата минута опитният Деян Христов се отчете с фрапантен пропуск, след като се озова с топка в крака пред опразнената врата на границата на наказателното поле, но при опита за удар заби крака си в тревата и Ханкич улови. Секунди по-късно опасен удар с глава мина на метър от вратата на Ботев.

В 18-ата минута нов пропуск на номер 18 - Деян Христов, като този път Хидайет Ханкич се намеси отлично, избивайки удара с глава. В 32-ата минута вратарят на пловдивчани направи ново фантастично спасяване, отразявайки шут на останал очи в очи с него нападател.

В 36-ата минута Ханкич спаси нов шут към вратата си. "Канарчетата" отговориха три минути по-късно, когато след продължителна атака Никола Гелин се озова на добра позиция и шутира, но ударът му не бе достатъчно силен и вратарят на гостите спаси, като това бе единствената по-сериозна опасност за "жълто-черните" през всичките 90 минути.

През второто полувреме играта и на двата тима бе изпълнена с много грешки. В 49-ата минута опасен удар мина над вратата на пловдивчани.

В 71-ата минута центриране отдясно към вратата на Ботев по чудо бе избито от бранител пред погледа на атакуващ футболист. 120 секунди по-късно, след центриране от фаул, Деян Христов с глава прати топката в мрежата за 0:1.

След това попадение футбол не се игра, футболистите на гостите започнаха да се търкалят по терена, а лекарският екип на тима от Своге влизаше през няколко минути, за да оказва лекарска помощ. Вратарят на Спортист също се присъедини към съотборниците си и на свой ред на няколко пъти се нуждаеше от медицинска помощ и гостите се добраха до трите точки.

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Хидайет Ханкич, Димитър Балинов, Станислав Работов, Мартин Христов, Мите Цикарски, Димитър Пройчев, Пламен Цончев, Петър Вуцов, Благовест Данчев, Никола Гелин, Иван Василев

РЕЗЕРВИ: Християн Славков, Юсеин Касов, Стефан Попов, Габриел Земярски, Петър Итов, Венцислав Богданов, Благовест Величков

Main Menu