Печат на тази страница

Азрудин Валентич гледа към Скандинавия за селекцията на Ботев (Пд)

13 Окт 2021 08:37

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич вече е започнал работа по зимната селекция. Наред със задълженията си начело на "Канарчетата" босненецът не спира да следи футболисти за потенциални попълнения. Погледът му отново е насочен към Скандинавия - Швеция, Норвегия и Дания. Оттам е и ядрото на играчи на жълто-черните в момента. Както е известно, датският втородивизионен Фремад е собственост на боса на Ботев Антон Зингаревич.

Медиите в Швеция разкриват, че Валентич продължава да следи двама футболисти от ИФК Гьотеборг, които искаше още при идването си в Коматево. Това са крилото Хосам Айеш и вътрешният халф Симон Терн. Договорът на първия е до декември 2022 и има по-голяма вероятност да бъде привлечен.

Приоритет за зимната селекция обаче ще бъде привличането на нападател тип таран, след продажбата на Атанас Илиев.

Междувременно Ботев продължава подготовката си за гостуването на ЦСКА - София. Мачът на "Българска армия" е в неделя от 19:15 часа. Босненският специалист е наблегнал сериозно на разузнаването на "червените" при Стойчо Младенов. Валентич е констатирал сериозна промяна в сравнение с играта при Любослав Пенев. Засега пред специалиста няма кадрови проблеми и той ще може да заложи на най-доброто. Той се надява, че различните национали ще се завърнат в добро състояние.

В тренировките по време на паузата Валентич е останал приятно впечатлен от влагането на двама от младите играчи, които се готвеха с тима - Иван Василев и Никола Гелин.

"Тема спорт"

Main Menu