Илиян Филипов: Трябват още 22 милиона за пълно завършване на стадион ''Христо Ботев''

13 Окт 2021 11:21

Още 22 милиона ще са необходими за пълно завършване на стадион ''Христо Ботев'', съобщи собственикът на фирма ПИМК Илиян Филипов. Компанията е изпълнител на строителните работи по съоръжението с отпуснатите от държавата 25 милиона лева. 

,,С още 15 000 000 лева ще може да се довърши стадиона с козирка, но без търговските площи и ресторантът. За тях ще трябват още средства. Общината може да тегли заем за стадион ''Христо Ботев'' и за стадион ''Локомотив'', за да може Пловдив да има два хубави стадиона. Трябва да се мисли и за двата отбора. Общината трябва да застане малко по-сериозно за тези два проекта. Ако искат от Общината да се завършат двете съоръжения те трябва да изтеглят кредит'', каза той. 

Също така Филипов приветства отпуснатите от градската управа на днешната сесия 5,7 милиона лева за Колежа и Лаута. Той уточни, че въпросните средства не влизат в поръчката, която изпълнява. 

,,След завършване на поръчката стадион ''Христо Ботев'' ще разполага с 18 777 седящи места, с мокри помещения, метални заграждения, коридори за евакуация, за да може да отговаря на изисквания за мачове от вътрешният шампионат. Все още не сме получи проекта от архитект Славов. Той чака плащане, така поне аз знам. Свързвал съм се с някои специалнисти, които работят за него и имам уверението, че работят. Очаквам от Кирил Младенов, който проектира електрическата инсталация, да ми го даде, за да може да работим. Отново ще работим без одобрени проекти, с което знаете, че аз съм в нарушение. Грубият строеж го приключваме до края на месец октомври и трябва да започнем да работим електроинсталацията, ОВ, ВиК, но все още нямаме нищо за тях. За 4-5 месеца грубо казано трябва да се получи. Ние и да бързаме няма да имаме седалки. Изпуснахме хубавото време за хидроизолация. Тя ще се направи за един месец, но можем да я стартираме през март заради по-добрите температури'', сподели още Филипов.

Main Menu