Печат на тази страница

Информация за представянето на футболистите на Ботев в националните отбори на България, Швеция и Гвинея

13 Окт 2021 22:14

Тодор Неделев направи страхотен мач и поведе представителния отбор на България към успех над Северна Ирландия с 2:1. Капитанът на "канарчетата" за пореден път демонстрира, че е един от най-добрите български футболисти и вкара два прекрасни гола във вратата на ирландците.

Па Конате бе част от състава на Гвинея за световните квалификации в зона Африка. Защитникът записа пълни 90 минути в първия мач, който бе срещу тима на Судан, след което получи лека травма и пропусна останалите двубои.

Кевин Янсон започна като титуляр за младежкия национален отбор на Швеция до 20 години в мача срещу Мексико. Бранителят на "канарчетата" бе с капитанската лента на скандинавците и записа пълни 90 минути, а двубоят завърши с успех с 2:0 за Мексико.

Атанас Чернев взе участие в двата мача на младежкия национален отбор на България до 21 години. "Лъвовете" записаха успех с 5:0 над Гибралтар и минимална загуба с 0:1 от Швейцария, а талантливият бранител записа пълни 90 минути и в двете срещи. Димитър Тонев не взе участие в мачовете заради контузия.

Християн Славков, Мартин Христов и Пламен Цончев бяха част от юношеския национален отбор до 19 години на България на турнир в Хърватия. Славков игра цял мач при загубата от Русия с 0:2 и записа едно полувреме при поражението с 0:3 от Хърватия. Мартин Христов бе неизменен титуляр и в трите мача, като освен от Русия и Хърватия, "лъвовете" загубиха с 0:4 от Швейцария. Цончев записа пълни 90 минути срещу Швейцария, а в останалите два мача бе на терена през по-голяма част от игровото време.

Main Menu