Ботев Пловдив с тежко гостуване на ЦСКА-София

17 Окт 2021 07:57

Отборът на Ботев Пловдив се изправя пред тежко изпитание днес от 19:15 часа, когато гостува на ''Българска армия'' на ЦСКА-София в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. 

Двата отбора вървят в челото на класирането, като пловдивчани се намират на второто място с 21 точки. Столичани вървят трети с 19 пункта, но имат и три мача в запас. 

В отминалия кръг и двата отбора се поздравиха с успех. Ботев Пловдив надви ЦСКА 1948 (3:1), докато ЦСКА-София се справи с Царско село (2:1).

Треньорът на домакините няма проблеми със състава. Извън сметките му са единствено Мено Кох и Бисмарк Чарлс, който ще започне пълноценни тренировки през следващата седмица. 

Наставникът на Ботев Пловдив също няма големи кадрови проблеми. Под въпрос до последно бяха Па Конате, Антоан Бароан и Димитър Тонев, но се очаква първите двама да започнат от началото на мача. 

''Червените'' имат 2 победи и 1 равенство от началото на сезона в шампионата като домакин. ''Жълто-черните'' записаха 3 равенства и 1 загуба в първите си четири гостувания в първенството. 

Двата тима се изправиха един срещу друг за последно на 6 декември 2020 година, а тогава ЦСКА-София победи Ботев с 3:0 в Пловдив.

 

Вероятни състави:

ЦСКА-София: Бусато, Турицов, Матей, Лам, Мазику, Вион, Мухар, Йомов, Кери, Вилдсхут, Кайседо.

Ботев (Пловдив): Аргилашки, Супрайен, Янсон, Генев, Конате, Мертенс, Рабей, Току, Неделев, Маркиньос, Бароан.

Main Menu