Футболисти с апел: „Осинови куче от общинския приют в Пловдив“

25 Окт 2021 15:42

Точно преди началото на първия съдийски сигнал на днешната среща между „Ботев“ (Пловдив) и „Лудогорец“, капитаните от двата отбора ще излязат на терена с две кученца от пловдивския общински приют. Инициативата се осъществява за първи път в България от общинския приют в Пловдив и е подкрепена от футболните клубове на „Ботев“ и „Лудогорец“. Тя е част от поредицата събития по повод Месеца на животните като целта е играчите да насочат вниманието на гражданите към кученцата от приюта, които чакат да бъдат осиновени.

„Ние от „Ботев“ Пловдив, заедно с Община Пловдив и общинския приют за безстопанствени кучета, заставаме зад каузата „Доброто продължава“ и призоваваме всеки, който иска да осинови кученце от пловдивския общински приют, да го направи и да внесе още радост в своя дом“, апелират играчите от „Ботев“.

Инициативата започна от футболистите на румънския гранд Динамо (Букурещ), които се обединиха зад благородната кауза за насърчаване осиновяването на домашни любимци от общинските приюти. Днес тя вече е факт и в Пловдив.

В общинския приют за безстопанствени кучета „Приятели завинаги“ в Пловдив са настанени 100 кучета, които очакват да намерят своето ново семейство, което да ги дари с много любов и грижи. Всички кучета са кастрирани и се предават на осиновителите с паспорт и чип. Приютът се намира на 4-ти километър, „Пазарджишко шосе“, Пловдив. С неговите обитатели можете да се запознаете във Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/833422206705265
или на Инстаграм страницата: https://www.instagram.com/shelter_dogs.plovdiv.bulgaria/

Мачът започва в 18:30 ч. днес на футболен комплекс “Ботев 1912”.

Инициативата ще продължи, а на следващата домакинска среща в нея ще се включи и другият пловдивски гранд – „Локомотив“.

Main Menu