Ботев привлича нападател през зимата

27 Окт 2021 08:24

Ботев (Пловдив) ще се опита да си осигури услугите на централен нападател през зимната пауза в първенството, твърди “Тема Спорт”. След продажбата на Атанас Илиев в Асколи “канарчетата” останаха само с един типичен играч на тази позиция - Антоан Бароан. Французинът се адаптира много бързо след пристигането си в Коматево, но е без никаква алтернатива. Това си пролича в мачовете с ЦСКА - София и Лудогорец, когато контузия не му позволи да започне като титуляр и Азрудин Валентич заложи на формация без изявен централен нападател.

Именно босненецът е настоял пред ръководството за привличането на още един футболист на този пост. Както е известно, собственикът на “канарчетата” Антон Зингаревич разполага с огромна мрежа от футболисти по целия свят и множество контакти с клубове и агенти. Затова и отново Ботев ще заложи на играчи от чужбина за попълването на селекцията си.

Откакто Зингаревич пристигна в Пловдив, “жълто-черните” привлякоха над дузина нови футболисти, като само един от тях е българин - Николай Минков.

Main Menu