Беззъб Ботев II загуби визитата в Радомир

31 Окт 2021 21:12

Дублиращият отбор на Ботев загуби с 0:1 от Струмска слава в среща от 15-ия кръг на Втора лига. Двубоят се игра на Градския стадион в Радомир.

За пореден мач извън Пловдив "канарчетата" играха плахо и не успяха да се противопоставят на своя съперник. За всичките 90 минути "жълто-черните" не успяха да отправят нито един точен удар по посока вратата на "сините".

От своя страна домакините контролираха изцяло инициативата. Тимът от Радомир не създаде кой знае колко чисти положения пред вратата на Славков, но с поведението си на терена не остави шанс на пловдивчани.

"Сините" се приспособиха много по-добре към тежкия терен, който затрудни техничната и комбинативна игра на Ботев. Единственото попадение падна в 10-ата минута, когато след къс корнер последва центриране и Николов с глава прати топката в мрежата.

В 14-ата минута Руси Чернаков бе оставен абсолютно сам на точката на дузпата, но стреля неточно. В 33-ата минута заучено изпълнение на свободен удар прати топката в Георги Янев, но последвалият шут бе неточен.

След почивката домакините владееха инициативата, но не стигнаха до чисти положения, а Славков спаси три безопасни удара от дистанция. В 78-ата минута "канарчетата" имаха своя шанс за изравнителен гол, но Благовест Данчев останал непокрит от границата на наказателното поле стреля плахо, а ударът му се отклони от бранител.

По този начин "канарчетата" останаха с едва три спечелени точки далеч от Пловдив, като последният хикс на "жълто-черните" бе при визитата на Септември (Симитли) в средата на август.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Християн Славков, Димитър Балинов, Атанас Чернев, Мартин Христов, Венцислав Богданов, Димитър Пройчев, Благовест Данчев, Даниел Гичев, Стефан Попов, Емил Колев, Иван Василев

РЕЗЕРВИ: Мартин Панев, Благовест Величков, Габриел Земярски, Петър Итов, Георги Трифонов, Юсеин Касов, Емил Колев

Main Menu