Ботев (Пловдив) насочи поглед към звездата на Ботев (Враца)

15 Ное 2021 10:13

Ботев (Пловдив) проявява интерес към звездата на Ботев (Враца) Дориан Бабунски, пише “Тема Спорт”. Северномакедонецът има 6 попадения на сметката си от началото на сезона, като се разписа както в мрежата на Левски, така и в тази на ЦСКА - София. Логично силните му изяви предизвикват голям интерес и почти сигурно нападателят няма да прекара пролетта във Враца. Дориан попада в трансферните планове още на Левски и Славия.

Подобно на столичните тимове, "канарчетата" също изпитват недостиг на играчи в атака. Единственият типичен централен нападател, с когото Азрудин Валентич разполага, е Антоан Бароан. Французинът няма алтернатива, а освен това е твъде вероятно един от играчите, които се представят силно на неговия пост - Маркиньос, да напусне Коматево през зимата. Бразилецът играе в Ботев под наем от бразилския Атлетико Минейро, а южноамериканците са изкушавани с оферта от над 3 милиона евро от унгарския Ференцварош.

"Канарчетата", които са на трета позиция във временното класиране, искат да останат на местата, даващи право на участие в евротурнирите, така че със сигурност ще се подсилят с поне един офанзивен футболист през зимната пауза. Те са вперили поглед основно в чуждестранния пазар, където собственикът Антон Зингаревич има силни позиции. Със сигурност обаче няма да пропуснат и възможността да си осигурят услугите на вече доказал се в родния шампионат футболист, като сина на бившия нападател на ЦСКА Бобан Бабунски. След смяната на властта при "жълто-черните" в началото на годината те привлякоха само един играч от efbet Лига - Николай Минков от Монтана, който бързо стана основна част от състава.
В плановете на Ботев (Пд) е и бившият нападател на Етър Преслав Боруков, който наскоро напусна тима си в Унгария и е свободен агент.

Main Menu