Печат на тази страница

Ботев Пловдив с втора поредна загуба в Коматево (снимки и репортаж)

20 Ное 2021 13:56

Отборът на Ботев Пловдив загуби домакинството си на Черно море с 2:0 в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. Головете в Коматево отбелязаха Евгений Сердюк (35) и Пабло Гарсия (88). Успехът изравни варненци с пловдивчани в класирането и двата тима вече имат по 25 пункта. Това беше втора поредна загуба за Ботев в Коматево след загубата от Лудогорец.

Мачът в Коматево започна на високи обороти, като първата опасност в мача беше за гостите от Варна. В 6-ата минута Велислав Василев финтира много добре Реда Рабей на дясното крило и влезе в наказателното поле. След центрирането му обаче топката беше избита.

В 10-ата минута Васил Панайотов стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе крайно неточен и топката мина високо над вратата на Георги Аргилашки. Първата по-опасна атака на Ботев беше в 12-ата минута, когато Тодор Неделев проби по лявото крило, но центрирането му бе избито в ъглов удар. След него не последва нищо пред вратата на гостите от Варна. След 15 минути игра Велислав Василев отправи опасен удар с левия крак от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри над напречната греда на Аргилашки. Три минути по-късно "моряците" имаха шанс да вкарат след пряк свободен удар, но изстрел на Евгений Сердюк от десетина метра мина покай лявата греда на вратата на домакините, а беше отсъдена и засада.

След около 25 минути дойде и най-чистото положение - след опасна контраатака на "канарчетата" Бароан подаде към Рабей, чийто изстрел бе отразен трудно от Дюлгеров. Три минути по-късно Кевин Янсон спря опасна контра на варненци и бе санкциониран.

В 35-ата минута Черно море стигна до гола, но Ботев може да съжалява, че не поведе секунди преди това. Много добро разиграване с по едно докосване изведе Кевин Янсон на чиста голова позиция. Той обаче не нанесе добър удар към ъгъла на вратата от границата на малкото наказателно поле и стреля в обсега на Дюлгеров, а стражът парира. Последва много бърза контраатака за гостите, при която Сердюк показа страхотна скорост и още по-добър завършващ удар, който преодоля Аргилашки.

В 40-ата минута Андраде тръгна един на един срещу Виктор Генев. Бранителят направи шпагат и игра с ръка, като в първия момент главният съдия Станислав Тодоров отсъди дузпа. След намесата на ВАР ситуацията беше преразгледана, а дузпата отменена, като стана ясно, че фаулът на Генев е бил малко преди границата на наказателното поле. От последвалия фаул Пабло Гарсия стреля много близо до сглобката на вратата.

Черно море използва инерцията от първата част и започна по-силно и след почивката. В 46-ата минута капитанът на "моряците" Даниел Димов стреля с глава след ъглов удар, но Аргилашки се отчете с добро спасяван, а минута по-късно отново удар на Димов мина покрай вратата. Хората на Азрудин Валентич отговориха с удар от далеч на Реда Рабей, при който стражът на гостите спаси, макар да не успя да хване веднага топката.

В 63-ата минута Ботев беше много близо до изравнителния гол. Джеймс Ето'о центрира по земя успоредно на голлинията. Маркиньос пробва теничен удар с пета, при който топката просто не пожела да влезе във вратата и излезе в аут.

В следващите минути домакините започнаха да упражняват сериозен натиск към вратата на Черно море, но защитата на варненци се справяше с набезите на играчите в жълто-черни екипи.

В 81-ата минута Виктор Попов нанесе силен удар, но той попадна право в тялото на Георги Аргилашки.

В 88-ата минута Пабло Гарсия сложи точка на спора с мощен шут в долния десен ъгъл на вратата зад Аргилашки. Стражът нямаше как да парира този удар на нападателя на "моряците".

 

Състави:

Ботев Пловдив: Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Дилан Мартенс, Тодор Неделев, Емануел Току, Антоан Бароан, Николай Минков, Самюел Супрайен, Реда Рабей, Кевин Янсон

Резерви: Хидайет Ханкич, Маркиньос, Джеймс Етоо Ейенга, Димитър Тонев, Станислав Работов, Атанас Чернев, Филип Филипов

Треньор: Азрудин Валентич

 

Черно море: Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Виктор Попов, Цветомир Панов, Васил Панайотов, Даниел Димов, Пабло Гарсия, Леандро Аивраменто Андраде, Евгений Сердюк, Велислав Василев

Резерви: Галин Григоров, Жозе Гомеш, Калин Георгиев, Мартин Дичев, Мартин Милушев, Павел Георгиев, Джеваро Джиомар Магно Непомусено

Треньор: Илиан Илиев

 

Начало: 15:15 часа

Стадион: Коматево - гр. Пловдив

Главен съдия: Станислав Тодоров - гр. Шумен

Main Menu