Печат на тази страница

Валентич: Можем да играем по-добре, играхме срещу добър отбор

20 Ное 2021 17:24

Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич призна, че отборът му не е направил добър мач при поражението от Черно море у дома. Той изтъкна и причините защо "канарчетата" не взеха точки в срещата с варненци.

„Играхме срещу добър отбор. Ако погледнете към последните 5-6 години колко пъти сме побеждавали Черно море, ще видите, че е трудно. Първите 25 минути бяха много интензивни, работихме много. Не давахме 100%-ови възможности на Черно море. Когато изоставахме в резултата, очаквахме от моите футболисти да играем футбол, който играем от началото на сезона. Играхме срещу отбор, който има страхотна транзиция в офанзивен план. Когато те го правеха това, вкараха попадение. Изчаквахме нашия момент, те – техният. Това, което беше проблемът, бяха неточните удари. Това със сигурност не е най-добрият ни мач. Нямахме увереност и заради това загубихме мача. За нас не е лесно, тъй като имахме футболисти в националните отбори, тренирахме с 13 човека. Имахме и контузени и правихме сметки кой колко ще играе в този мач. Поздравления за Черно море”, стартира Валентич.

„Имам страхотни отношения с Маркиньос, той пропусна много възможности. Трябваше да работи психологически. Искахме той да почне от пейката, за да може да избегнем здравословните му проблеми. Черно море има 25 точки, а ние също. Ако бяхме спечелили днес, щяхме да имаме възможност трайно да се разположим в Топ 6. През тези две седмици нямахме възможност да се готвим оптимално. Черно море бе по-добрият отбор днес”.

„До този момент имахме невероятни резултати, в Топ 6 сме все още. През миналия сезон преди плейофите имаме 24 точки, сега имаме 25. Доста мачове преди да дойдат плейофите. Хората бързо забравят фактите. Няма проблем, тъй като феновете могат да казват каквото искат. Можем да играем по-добре. Всеки мач в тази лига е труден, но моята работа е да се подготвим все по-добре за предстоящия мач”, завърши Азрудин Валентич.

Main Menu