Здравко Димитров: Шефовете на Ботев трябва да инвестират в стадиона, не знаят входа и изхода му

28 Апр 2022 15:19

 

 

Кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира Обществено обсъждане за новия заем, който община Пловдив иска да изтегли на стойност 44 милиона лев. С него се планира да бъде финансирано дострояването на стадионите на футболните клубове "Ботев" и "Локомотив", както и строителството на нов плувен комплекс с 50-метров басейн.

За двата стадиона ще бъдат отпуснати по 12 милиона лева, а за новия плувен комплекс, който ще бъде до басейна Младост - 20 милиона лева.

"Не знам колко пари ще са необходими за изграждане на козирката и осветлението на стадион Христо Ботев. Не знам също кой може и да каже колко ще са необходими. Виждате, че цената на желязото и бетона всеки ден се увеличава. В онзи момент, когато нямаше война, бяхме отделили 10 милиона лева без ДДС, т.е около 12 милиона лева. Би трябвало да стигнат парите за завършване на целия стадион.", обясни Здравко Димитров.

 

"Предстои и поредна среща с ръководството на отбора. Това е техният дом и трябва да знаят откъде се влиза и откъде се излиза. Те дотук не са интересували чак толкова много. Така или иначе ще им бъде предоставен стадионът. Ако имат желание да инвестират, ние няма да имаме нищо против."

 

"Днес или утре ще бъде обявена обществена поръчка и за тревния терен на стадион Христо Ботев. Параметрите ще са около 270 000 лева.", допълни кметът.

Main Menu