Печат на тази страница

Валентич: Всяка ситуация, която е 50-50 се отсъжда за противника

06 Май 2022 17:28

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич се обърна към БФС и съдийската комисия след загубата от Лудогорец с 1:2. Той е на мнение, че съдията не е повлиял директно на резултата, но е оказал влияние върху енергията на футболистите му.

„Бих казал на БФС и съдийската комисия, че всяка ситуация, която е 50-50 се отсъжда в полза на опонента. Не сме загубили мача заради това, но загубихме енергия заради това.

Доволен съм от отнощението на футболистите през второто полуврме. Искаме да сме по-спокойни. Ако не вкараш, няма как да спечелиш поне точка, имахме шансове. Феновете трябва да ни помогнат. Не искаме пиротехника, но ако имаше публика, щеше да е различно.

Хората от федерацията влияят. Има грешки в българския футбол. Това са част от причините, поради които българският футбол е в това състояние и националния отбор няма да се класира на Европейско и Световно. Днес съдията не повлия директно на мача, но не им даде жълт картон в някои ситуации, в които техните футболисти го заслужаваха. Ще се върнем по-силни и ще играем в Европа другия сезон. Ще сме трети", каза Валентич.

Main Menu