Втора лига: Драма, обрати и жизненоважна победа за Ботев срещу Спартак - 3:2

09 Май 2022 20:28

Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) постигна много трудна, но сладка победа с 3:2 над Спартак (Варна). Срещата от 36-ия кръг на Втора лига се игра пред над 300 зрители на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Канарчетата" се нуждаеха от трите точки, за да запазят шансовете си за оставане във Втора лига. От своя страна гостите играеха само за своята чест, като варненци дадоха 100% от себе си, за да спънат пловдивчани.

Съставът на Ботев бе подсилен с множество играчи от първия отбор, но гостите бяха напълно равностойни. Още в първите минути Антоан Бароан пропусна сам срещу вратаря.

В 25-ата минута Янчо Андреев откри за гостите с хубав удар от границата на наказателното поле - 0:1. Радостта на варненци обаче бе много кратка и след по-малко от 120 секунди Николай Минков изравни след шут от средна дистанция и рикошет в бранител.

На почивката в състава на Ботев бе извършена принудителна вратарска смяна и Аргилашки напусна контузен. Второто полувреме стартира с гол от съблекалнята за Спартак.

Играч в "синьо" стреля от 20 метра, топката се отби от гредата и Георги Чукалов отблизо вкара за 1:2, зарадвайки гостуващата публика. Последва хаотичен натиск на "жълто-черните", като на няколко пъти пловдивчани бяха близо до изравняването.

От своя страна спартаклии като по чудо не стигнаха до трети гол, след като на два пъти пропуснаха страхотни положения, спасени от Християн Славков. В 71-ата минута Монир Ал Бадарин даде импулс за пълен обрат с феноменален гол от границата на наказателното поле.

Гостите от Варна всячески бавеха времето, а атаките на пловдивчани летяха една след друга, като най-чистата ситуация бе пропусната от Димитър Балинов, чийто удар бе спасен от вратаря. В добавеното време "канарчетата" получиха фаул пред наказателното поле, а Нади Точукву с премерен изстрел прати кълбото в мрежата за крайното 3:2.

По този начин отборът на Ботев отвори аванс от три точки пред намиращите се в зоната на изпадащите отбори на Марек и Септември (Симитли). В оставащите два кръга до края "канарчетата" имат визита на ЦСКА 1948 и домакинство на Марица (Пловдив).

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Георги Аргилашки, Филип Филипов, Атанас Чернев, Иван Иванов, Бисер Бонев, Николай Минков, Точукву Нади, Лъчезар Балтанов, Момо Туре, Антоан Бароан, Джак Лейн

РЕЗЕРВИ: Християн Славков, Димитър Балинов, Монир Ал Бадарин, Димитър Пройчев, Пламен Цончев, Юсеин Касов, Иван Василев

Main Menu