Печат на тази страница

Ботев (Пловдив) продава играч за над 3 милиона

12 Май 2022 10:05

Отборът на Ботев (Пловдив) е на път да направи сериозен трансфер, който да напълни сериозно касата на клуба, научи Sportal.bg. “Канарчетата” почти сигурно ще продадат нигериеца Олакунле Олусегун на руския Краснодар, като сумата трябва да бъде около 1 700 000 долара или малко над три милиона лева.

20-годишният полузащитник премина в Ботев от бившия отбор на собственика на пловдивчани Антон Зингаревич - датския Фремад Амагер, но веднага бе пратен под наем при руснаците. Първоначално Олусегун игра за втория тим на Краснодар, където записа 19 мача и вкара шест гола, но от началото на април бе взет в първия отбор на тима и оттогава е несменяем титуляр със седем мача. Руснаците са останали впечатлени от качествата му и са изпратили солидна оферта за играча, за да го задържат за постоянно в отбора.

Ботев има още двама нигерийски футболисти под наем в Краснодар - Джонатан Окорокво и Ифеани Ндука. И двамата са на по 18 години, като първият също вече направи дебют за първия тим, като до момента има два мача.

Main Menu