Дубълът на Ботев с равенство срещу Спортист Своге

25 Юли 2022 20:47

Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) завърши наравно 1:1 със Спортист (Своге). Срещата от 2-ия кръг на Втора лига се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Канарчетата" отново заложиха на изключително млад и неопитен състав, което не повлия на представянето им. "Жълто-черните" изиграха добър мач, в който изпуснаха да вземат трите точки.

Водените от Артур Ованесян ботевисти стояха много грамотно на терена, като множеството пропуски ги лишиха от трите точки. Гостите от Своге също се опитваха да играят атакуващ футбол и зрителите станаха свидетели на приятен за наблюдаване сблъсък.

В първите минути Християн Славков направи важно спасяване, а в 13-ата минута "канарчетата" откриха резултата. Юсеин Касов проби отдясно и пусна успореден на голлинията пас, а притичалият Константин Павлов, който е роден през 2005 година, прати топката в мрежата - 1:0.

В 25-ата минута скоростта на двамата ги изведе на отлична позиция, като те останаха сами срещу бранител, но не успяха да комбинират. В 40-ата минута "сините" направиха голям пропуск, след като нападател остана сам срещу вратаря, но Славков спаси.

Две минути по-късно Юсеин Касов направи изумителен пропуск. Роденият през 2003 година нападател се откъсна сам срещу вратаря от центъра на терена, но се засуети и от границата на наказателното поле абсолютно необезпокояван стреля покрай вратата.

Второто полувреме стартира с нов голям пропуск на пловдивчани. Юсеин Касов се отскубна отдясно по атаката и опита да намери Константин Павлов в наказателното поле, нападателят бе очи в очи с вратаря, но не успя да отправи добър удар.

Множеството пропуски на "канарчетата" бяха наказани в 57-ата минута, когато Георги Николов изравни, възползвайки се от грешка в отбраната. В 62-ата минута Атанас Йорданов пробва центриране отляво, а топката се спря в напречната греда на гостите.

В минутите до края гостите имаха пълен превес и контролираха случващото се на терена. "Сините" направиха редица опасни атаки, но не успяха да стигнат до втори гол.

"Канарчетата" отговориха с два опасни удара чрез Даниел Гичев и Самуел Акере, като при първия вратарят се намеси решаващо, а при втория кълбото излезе в аут. В добавеното време Християн Славков спаси от фаул, а при последвалия корнер нападател на гостите пропусна от непосредствена близост.

Main Menu