Марин Бакалов: Ботев е опрян до стената

13 Авг 2022 10:42

Славният футболист, бивш треньор и шеф на Ботев Пловдив Марин Бакалов се надява, че тимът ще спре пропадането си и ще запише първа победа за сезона над Берое. Канарчетата, които през миналия сезон взеха бронзовите медали, започнаха кошмарно кампанията с четири поредни поражения, които закотвиха тима на последното място.

„Ботев е опрян до стената. Всички се надяваме отборът да влезе в ритъм и да започне да побеждава. Предстои дерби с Берое, който също не е в добро състояние. Дано нашият тим да излезе победител. Имаме ново класно попълнение в лицето на Елвис Ману, който се надявам да играе. Той може да придаде завършек на отбора. Тимът се опитва да играе, но няма водеща фигура в нападение, която да финализира усилията на останалите. Вижда се огромната липса на футболист от класата на Тодор Неделев. Когато един клуб до голяма степен зависи от нивото на един играч, се стига и до такива ситуации. Това обаче е шанс и за другите да се докажат, че може да дърпат Ботев напред. Трябва да оправят мястото си в Ботев“, коментира Бакалов пред „Тема Спорт“.

„Ботев е излизал и от по-трудни ситуации, но те са били финансови, а сега говорим за спортно-техническа такава, така че е различно. Всичко е в краката на футболистите и умовете на треньорите. Често промените на наставника водят до положителни развръзки. Да се надяваме, че и сега ще е така“, завърши легендата на канарчетата.

Очаква се официален дебют за Ботев да направи Елвис Ману, който вкара в контролата с Неа Саламина, влизайки на почивката. Очаква се Желко Копич да направи някои промени в състава, най-вече в офанзивен план.

Main Menu