Официално: Ботев скочи срещу БФС за програмата

13 Авг 2022 15:54

От Ботев Пловдив излязоха с официална декларация относно програмата на отбора за следващите няколко кръга от efbet Лига. От клуба съобщиха, че са изпратили писмо до БФС, в което са изразили недоволството си от факта, че мачовете на тима биват насрочвани за ден петък, което се отразява негативно на посещаемостта на двубоите на „канарчетата“, от което клубът губи приходи.

След като от БФС във вчерашния ден публикуваха програмата за следващите 5 кръга от първенството, прави впечатление, че в четири от тези кръгове „жълто-черните“ играят именно в петък.

Ето какво написаха от клуба в своята Faceboook страница:

„Днес ФК Ботев изпрати официално писмо към БФС във връзка с публикуваната вчера програма на предстоящите мачове от шампионата.

За пореден път домакинските срещи на клуба се определят за петъчен ден, което има ред негативни последици за ФК Ботев - намаляване на посещаемостта, спад на зрителския рейтинг и, съответно, на спонсорските доходи и средствата от продажби.

Отчитайки липсата на каквито и да било прозрачни правила и процедури в съставянето на графика в БФС, искрено се надяваме,че лимитът на домакинските срещи в петъчни дни е изчерпан и следващите мачове ще се провеждат в удобно за феновете на клуба време. В тази връзка, бихме искали ясно да заявим своята позиция: независимо от външните обстоятелства, ФК Ботев винаги поставя на първо място грижата за своите фенове, които са истински дванайсти играч на мачовете в Коматево и подкрепят отбора, независимо от външните обстоятелства и резултати“.

Main Menu