Втора лига: Гол в първата минута донесе на Ботев победа над Марица

17 Сеп 2022 19:23
Втора лига: Гол в първата минута донесе на Ботев победа над Марица Снимка: Plovdivskinovini.bg

Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) се наложи с 1:0 над Марица (Пловдив) в среща от 10-ия кръг на Втора лига. Двубоят се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Канарчетата" бяха много по-активният отбор и желаеха повече победата, като заслужено се поздравиха с трите точки. Двата тима направиха много здрав сблъсък, който особено през второто полувреме предложи много нерви и остри сблъсъци.

Още в първите секунди падна единственото попадение. Никола Гелин се пребори отлично за топката и пусна наляво към Хуго Аззи. Бранителят центрира остро и топката попадна в Димитър Балинов, който овладя и с плътен удар вкара за 1:0.

Маричани отговориха с опасен удар на Марчев, който бе спасен от Християн Славков. 2 минути по-късно удар на Гелин бе отразен от вратаря, а в 11-ата минута от фаул Ннади не успя да затрудни стража.

В 17-ата минута Димитър Балинов отправи опасен удар, който бе избит от Илия Николов. Последва шут на Ннади, минал на сантиметри от гредата.

В 19-ата минута Самуел Акере стреля от въздуха, но отново покрай гредата. В 29-ата минута Самуел Акере продължи към Димитър Балинов, бранителят преодоля съперник и отправи удар, който не намери очертанията на вратата.

Секунди по-късно като по чудо Ботев не стигна до втори гол. След центриране отдясно Ннади остана сам с вратаря, пусна кълбото покрай стража, но в крайна сметка Илия Николов изби пред голлинията

Малко преди края на първата част, след центриране отляво нападател на Марица се извиси и засече с глава, но Славков сигурно улови.

Второто полувреме стартира с фрапантен пропуск на Никола Гелин, който останал очи в очи с вратаря шутира покрай гредата. В 50-ата минута техничен удар на Самуел Акере мина встрани.

В минутите до края на срещата гостите осъществиха масиран натиск, като играта се водеше предимно в половината на "канарчетата". Редица груби влизания доведоха до множество жълти картони и за двата отбора.

В заключителните минути от двубоя над Пловдив се изсипа силен дъжд, който допълнително усложни обстановката на терена. В 90-ата минута, след центриране от корнер, играч в синьо бе оставен непокрит и стреля с глава, но над вратата.

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Християн Славков, Мирослав Георгиев, Мартин Христов, Никола Нейчев, Димитър Балинов, Хуго Аззи, Бисер Бонев, Лъчезар Балтанов, Точукву Ннади, Никола Гелин, Самуел Акере

РЕЗЕРВИ: Мартин Панев, Атанас Йорданов, Костадин Татаров, Станислав Петков, Пламен Цончев, Мартин Ситев, Константин Павлов

Main Menu