Втора лига: "Канарчетата" полетяха високо след 4:1 над Монтана (снимки)

13 Ное 2022 17:13

Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) постигна впечатляваща победа с 4:1 над Монтана. Срещата от 17-ия кръг на Втора лига се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Канарчетата" отново бяха с изключително млад състав, който направи много силен мач. На вратата на "жълто-черните" през всичките 90 минути бе роденият през 2007 Стефан Смъркалев.

За пореден път под прожекторите застана Абдулайе Траоре, който се отчете с два гола, асистенция и спечелена дузпа за пловдивчани. С днешния успех момчетата на Неманя Миланович сложиха точка на доброто си представяне във втория дял от полусезона.

Във втората минута удар на Траоре бе избит от вратаря на Монтана, а пет минути по-късно стражът на гостите отрази удар и на Хуго Аззи. В 17-ата минута дълга топка към половината на Ботев стигна до Мехди, който напредна и технично прехвърли Смъркалев за 0:1.

В 23-ата минута удар на Тонев се отби от бранител, а при добавката Траоре стреля в аут. В последната минута на първата част Абдулайе Траоре стреля от 20 метра, стражът на гостите се намеси неубедително и топката влетя във вратата за 1:1.

Второто полувреме стартира с нов удар на Траоре, спрял се във външната част на мрежата. В 60-ата минута опасен удар отдясно по атаката на гостите бе отразен от Стефан Смъркалев.

В 72-ата минута 15-годишният вратар се намеси фантастично, отразявайки много силен удар от близка дистанция. Спасяването на Смъркалев се оказа решаващо, тъй като в ответната атака Ботев стигна до втори гол.

Мълниеносна контраатака между Уме и Траоре завърши с пас към Траоре, който елегантно преодоля защитник и с удар в близкия ъгъл вкара за 2:1. 4 минути по-късно Траоре продължи да дриблира между "сините" бранители и бе съборен в наказателното поле, а "канарчетата" получиха дузпа.

Зад топката застана Лъчезар Балтанов, който хладнокръвно прати вратаря в обратния ъгъл. В 87-ата минута Монир Ал Бадарин се пребори за топката по тъча в половината на Монтана,последва пас към Траоре, който се насочи към наказателното поле.

Атакуващият футболист видя открилия се Никола Гелин и без капка егоизъм подаде към нападателя, който вкара за 4:1. В добавеното време Смъркалев ознаменува силното си представяне с нова добрая изява, отразявайки диагонален удар.

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Стефан Смъркалев, Мартин Христов, Лъчезар Балтанов, Хуго Аззи, Никола Нейчев, Пламен Цончев, Бисер Бонев, Димитър Тонев, Уме Емануел, Габриел Златанов, Абдулайе Траоре

РЕЗЕРВИ: Мартин Панев, Стилян Стойчев, Костадин Татаров, Монир Ал Бадарин, Никола Гелин, Мартин Ситев, Добромир Павлов

Main Menu