Печат на тази страница

Царско село с нова победа доближава се до Първа лига

09 Мар 2019 14:57

Лидерът във Втора професионална лига Царско село спечели дербито на XX кръг срещу Локомотив (София). Въпреки че се оказаха догонващи в резултата още в 38-ата секунда след гол на Цветомир Вачев, футболистите на Никола Спасов стигнаха до пълен обрат и заслужени три точки.

Изключително силен мач за "царете" изигра юношата на Левски Атанас Кабов, който се отличи с гол и асистенция. Младокът първо бе в основата на изравнителното попадение в 15-ата минута, когато сложи топката на главата на Антонио Георгиев, а в 50-ата сам реализира много хубав гол за 2:1.

С победата лидерът направи нова уверена крачка към така жадуваната историческа промоция в елита на България. Царско село събра 55 точки в актива си и поне временно се отдалечи на цели 12 пред втория Монтана, който в понеделник гостува на дубъла на Лудогорец. Локомотив (София) пък остава на осмата позиция с 25 точки на сметката си.

За щастие, този път битката между двете страни се води само на терена, като сериозни скандали и сблъсъци на терена и извън него през 90-те минути нямаше. Миналата пролет именно Локомотив бе един от отборите, които победиха Царско село в края на сезона като гост и разбиха надеждите на Стойне Манолов и компания за първото място в групата и историческа директна промоция в елита. В скандално ръководения от Ангел Ангелов двубой тогава днешните домакини бяха водени от Веселин Великов, а гостите - именно от Додич, който впоследствие ги прати на бараж, загубен изключително драматично от Витоша (Бистрица) след изпълнение на дузпи.

През есента пък друг роден рефер, който неведнъж си е навличал гнева на феновете - Валентин Железов, едва се прибра в съблекалнята, след като привържениците на Локомотив нахлуха на терена след загубата с 0:1. Впоследствие тимът от “Надежда” бе наказан с лишаване от домакинство за няколко срещи. Днес с ръководството на срещата обаче бе натоварен опитният Николай Йорданов, който се справи с тежката задача и ръководи по перфектен начин мача.

Вълнуващата битка в комплекс "Царско село" започна ударно за клуба от стадион "Надежда", след като Цветомир Вачев се разписа още в 38-ата секунда. Нападателят, който доскоро носеше фланелката на Пирин (Благоевград), бе изведен зад защитата на домакините и с прострелен удар не остави шансове на Мартин Димитров.

Десет минути по-късно "железничарите" можеха да удвоят аванса си, но пропуснаха добра възможност пред вратата на "царете". Четвърт час след началото на дербито играчите на Никола Спасов възстановиха равенството, след като Атанас Кабов центрира хубаво отдясно и Антонио Георгиев с глава отблизо простреля Александър Любенов.

В последния четвърт час Царско село вдигна оборотите и стигна до няколко добри възможности за гол. В 39-ата минута домакините можеха да стигнат до пълен обрат, но гредата спаси гостите. Футболистите в червено направиха много хубава и бърза атака по дясното крило, топката стигна до Борислав Балджийски, който много технично с левия крак я прати в горния десен ъгъл на Александър Любенов. За негов късмет топката се отби в страничната греда и излетя встрани. В 43-ата минута Атанас Кабов проби отдясно, финтира много технично Евгени Зюмбулев, след което стреля с левия крак, но Любенов спаси по перфектен начин. При добавката опитният Георги Андонов стреля високо над вратата.
Царско село - Локомотив(София)+43

Пет минути след подновяването на играта Царско село стигна до пълен обрат. Балджийски получи топката пред наказателното поле, след което я пусна надясно към Кабов. Юношата на Левски нахлу в пеналта и с много плътен и силен удар простреля доскорошния си съотборник на "Герена" Александър Любенов.

Четвърт час преди края голмайсторът на Втора лига Георги Минчев, който днес определено не се забелязваше с изявите си на терена, стреля с глава след центриране от ъглов удар, но право в ръцете на Любенов. До края на двубоя гостите от "Надежда" опитаха всичко, за да стигнат поне до изравнително попадение, но за тяхно съжаление такова във вратата на Мартин Димитров не падна./sportal.bg

 

Main Menu