Арда би Локо (Сф), затъването на Пирин продължава

30 Мар 2019 17:38

Арда се върна към победите. Тимът от Кърджали надви с 2:0 Локомотив (София) у дома. Срещата бе от 22-ия кръг на Втора лига.

Головете за победителите вкараха Венцислав Христов (49) и Иван Коконов (62). Столичани играха с човек по-малко от 34-ата минута, когато Исмаел Тайдер бе изгонен с втори жълт картон.

През първата част Арда бе по-активният отбор, но трудно стигаше до вратата на Любенов. Локомотив можеше да изненада тима на Стамен Белчев, но Цветомир Вачев пропусна.

След почивката домакините матереализираха численото си предимство с два гола.

Успехът изведе Арда на трето място във временното класиране с 41 точки. "Сините" се доближиха на 5 точки от втория Монтана, който утре гостува на Царско село.

 

Отборът на Пирин (Благоевград) продължава затъването си и изпадането от професионалния ни футбол изглежда все по-реалистичен сценарий. Днес “орлетата” загубиха с 0:2 при визитата си на Струмска слава в мач от XXII-ия кръг на Втора лига. Треньорската смяна на Петър Златинов през седмицата не помогна особено на “орлетата” и те загубиха безславно в Радомир, въпреки че цяло полувреме играха с човек повече, а в самия край на мача и с двама души повече.

Резултатът бе открит от домакините още в осмата минута, като точен бе Хуан Калдерон. В самия край на полувремето Струмска слава остана с човек по-малко, след като Александър Аспарухов получи червен картон. През втората част домакините стигнаха до второ попадение. Христо Кирев отбеляза в 74-ата минута, В самия край на срещата пък и Димитър Петков бе изгонен, но това не попречи на успеха на играчите на Владимир Димитров.

 

Резултати:

Поморие - Черноморец (Балчик) 1:0

Кариана - Несебър 2:0

Струмска слава - Пирин (Благоевград) 2:0

Ботев (Гълъбово) - Локомотив (ГО) 0:0

Main Menu