Айкут Янъков: Подписах с Локо (ГО), Марица бе трамплин за развитието ми

03 Юли 2019 18:23

Един от основните футболисти на “Марица” през изминалия сезон Айкут Янъков подписа професионален договор със състезаващия се във Втора лига тим на “Локомотив” (Горна Оряховица). Янъков не е първият футболист преминал от “жълто-сините” в горнооряховския тим, като там са още Димитър Юруков, който игра няколко поредни сезона за маричани, както и Петър Чалъков. Добрите игри на футболистите на “Марица” през сезона са привлекли внимание и интереса към няколко от тях е сериозен.
Айкут Янъков записа много добър сезон с екипа на “Марица” и клубът му благодари за всеотдайността и положения труд! Желаем на футболиста здраве, много успехи и попътен вятър!

На раздяла Айкут Янъков отдели от времето си и отговори кратко на няколко въпроса, специално за фейсбук страницата на “Марица” и за привържениците на клуба:

- Айкут, ти подписа професионален договор с “Локомотив” (ГО) и през следващия сезон ще играеш във Втора лига, как се случи това?
- Да, вече съм футболист на “Локомотив” (ГО). Потърсиха ме от клуба и реших да приема, защото целта ми беше да се завърна в професионалния футбол.

- Ти си постоянен в изявите си. Представи се на високо ниво през последния сезон в “Марица”, смяташ ли че именно “жълто-синия” клуб бе трамплинът за това твоето изкачване?
- Със сигурност резултатите се дължат на упорита работа. Смятам, че престоят ми в “Марица” бе много полезен за мен и развитието ми, така че определено изигра ролята на трамплин за мен. “Марица” се отличава от другите отбори в групата и смятам, че не заслужава да е с аматьорски статут. Условията в тима и атмосферата са доста добри, за което заслугата е на президента Христо Христов, на когото благодаря.

- Какви спомени ще остави у теб този престой в “Марица”?
- Само добри спомени! Престоят ми в “Марица” определено беше успешен и се чувствах страхотно тук! Някой ден бих се върнал отново!

- Как ти се отрази работата с треньора Борислав Караматев, спомогна ли тя за развитието ти или всичко се дължи на собствените ти качества и амбициите ти?
- Той е млад треньор с голямо желание за работа и ми помогна много да изчистя някои грешки и да подобря играта си. Благодарен съм му за това и за съветите му към мен.

- Какво ще бъде твоето бъдеще, какво искаш да постигнеш в новия си клуб и изобщо във футбола?
- Първо искам да съм здрав, желанието ми е да играя редовно в новия си отбор и да изпълним поставените цели. Що се отнася до мен - дай боже, след време, да се завърна в Първа лига.

- Какво би казал или пожелал на вече бившите ти съотборници, а също и на феновете на Марица?
- На съотборниците ми искам да благодаря! Футболът е колективна игра, това не трябва да се забравя. Пожелавам им да са здрави и да постигнат целите пред отбора! А на феновете - да не спират да подкрепят любимия си тим. Всеки футболист има нужда от подкрепата на феновете. В този смисъл - благодаря на всички, които ме подкрепят!

- Благодарим за отделеното време и откровения разговор! Още веднъж - успех!
- Благодаря ви и аз, успех и на “Марица”!

Main Menu