ЦСКА 1948 удари Локо София на старта във Втора лига

23 Юли 2019 10:44

ЦСКА 1948 започна с победа сезона във Втора лига. "Червените" удариха с 2:0 Локомотив (София) в дербито на първия кръг от втория ешелон. В герой за тима на Петко Петков се превърна Андон Гущеров, който мушна и двете попадения в мрежата на "железничарите". Голмайсторът откри резултата с воле от първата минута. В 22-ата минута Гущера засече пас на Васил Шопов и покачи на 2:0.

Мачът започна отлично за ЦСКА 1948. Грешка на отбраната на Локомотив позволи на голмайстора на "червените" Андон Гущеров намер мрежата с отлично воле - 1:0.

В 13-ата минута Том опита късмета си, но силният му изстрел намери тялото на Даниел Наумов, който отби.

"Железничарите" наложиха лек натиск и един пробив на Мики Орачев завърши с корнер. Веднага след него левият бек на Локомотив шутира в гредата.

В 22-ата минута Гущеров направи 2:0. Нападателят засече подаване на Васил Шопов и стражът Ивайло Василев трябваше отново да вади топката от мрежата си.

В 33-ата минута Гущера докосна хеттрика. Стрелецът на ЦСКА 1948 стреля от фаул, но горната греда му попречи да реализира своя трети гол в срещата. До края на първото полувреме "червените" имаха още две възможности за гол, но ги пропиляха.

Второто полувреме започна с опасен удар с глава на нападател на Локомотив, но топката тупна до страничния стълб и излезе в аут. На почивката Младен Додич засили атаката на тима си, вкарвайки в игра Китан Василев на мястото на 15-годишния талант Валентин Николов.

В 53-ата минута Тодор Траянов опита красив изстрел със странична ножица, който обаче профуча над целта. В 69-ата минута Том шутира отдясно, но Наумов парира топката.

В 77-ата минута Цветомир Вачев изскочи пред Наумов, но вратарят се хвърли на тревата и улови топката. Така пропадна и тази възможност за "железничарите". Към края Шопов направи хубав слалом между бранителите на Локомотив, но ударът му мина покрай вратата./sportal.bg

Main Menu