Вторият кръг във Втора лига започна с обрат и мач с 6 гола

26 Юли 2019 23:08

Отборът на Монтана победи с 4:2 Нефтохимик в мач от втория кръг на Втора лига. Тимът от Северозападна България стигна до пълен обрат, след като до средата на първата част губеше с 0:2 след попадения на Кристиян Парашкевов и Живко Петков. До края на полувремето обаче “шейховете” допуснаха изравняване с два гола на Владимир Айтов. През втората част пък с попадения на Атанас Илиев, който преди почивката бе изпуснал дузпа, и резервата Йордан Йорданов играчите на Владимир Иванов стигнаха до успеха.

Резултатът бе открит още в седмата минута. Тогава гостите стигнаха до попадение, след като младият Парашкевов мигновено се откъсна от Преслав Петров в наказателното поле и с мощен шут с десния крак прониза Марин Орлинов.

Съвсем скоро домакините получиха възможност да изравнят. Илиев се оказа на чиста позиция в наказателното поле и бе спънат от Павел Здравков. Съдията посочи бялата точка въпреки протестите на "шейховете". Зад топката застана самият Илиев, но стреля в средата на вратата и стражът на Нафтата спаси.

В 17-ата минута Нефтохимик стигна до втори гол. Парашкевов бе изведен по десния фланг и центрира по земя към средата на наказателното поле. Иван Цачев пропусна, но Петков успя да се пребори със защитник и успя да прати топката в мрежата за втори път въпреки намесата на Орлинов.

В 36-ата минута домакините намалиха резултата. Николай Цветков успя да центрира силно по земя от десния фланг, а Айтов изпревари Атанас Ташолов, за да прати топката покрай Здравков.

Минута преди края на първата част Монтана изравни. Владимир Георгиев центрира отлично към непокрития Айтов, който бе оствен непокрит и прецизно с глава направи 2:2.

В началото на втората част Монтана стигна до пълен обрат. Играчите на Владимир Иванов вкараха трети гол след бърза контраатака. Резервата Николай Минков намери Тони Тасев сам срещу вратаря, който върна към Илиев, а той празна врата нямаше как да сбърка.

В 60-ата минута резултатът набъбна на 4:2. Цветков стреля по диагонала, но вратарят изби. Топката обаче попадна точно на крака на нахлуващия Йорданов, който я прати за четвърти път в мрежата.

Така Монтана постигна първи успех за новия сезон, след като в първия си мач взе само точка при визитата си на Кариана (Ерден). Нефтохимик пък записва поражение след категоричния си успех с 5:0 над Спартак (Варна)./sportal.bg

Main Menu