ЦСКА 1948 взе дербито в кръга във Втора лига и продължава без загуба

13 Авг 2019 11:46

ЦСКА 1948 спечели с 1:0 дербито срещу Монтана на стадион "Огоста". В герой за столичани се превърна голмайсторът Андон Гущеров, който беше точен с глава в 63-ата минута. Така отборът на Петко Петков продължава без грешка във Втора лига и води в класирането с пълен актив от точки. "Червените" имаха леки колебания в началото на срещата, но след това поеха инициативата и не я изпуснаха до края.

В четвъртата минута вратарят Даниел Наумов трябваше да избива топката, която падаше под гредата, след удар с глава на Владимир Айтов. Последва изстрел с глава на Иван Михов и отлична намеса на Наумов, който спаси сигурен гол. В 13-ата минута Янко Сандански нанесе първия удар към вратата на домакините, но не сполучи след корнер.

В 14-ата минута Наумов блесна с ново чудесно спасяване. Този път вратарят спаси с отличен рефлекс изстрел на Николай Цветков. Отговорът на "червените" дойде след грешка на стража Васил Симеонов, който остави вратата си празна, но Чавдар Ивайлов шутира в аут.

В 29-ата минута Гущеров стреля с глава след центриране отляво, но топката мина встрани от целта. Ударите с глава увеличиха броя си в 31-ата минута, когато Денислав Александров накара Симеонов да спасява. В последните секунди на първата част воле на Тони Иванов се отби в страничната греда на вратата на Монтана.

В 56-ата минута Васил Шопов проби и пусна пас към Александров, но ударът на младока беше спрян от защитник. 120 секунди след това Цветков шутира към вратата на ЦСКА 1948, но до гол на на Демона не се стигна. В ответната акция Преслав Петров се хвърли на шпагат, в резултат на което се счупи колчето в ъгъла за изпълнение на корнер. Домакините реагираха бързо, поставяйки ново колче, и играта беше подновена.

В 63-ата минута ЦСКА 1948 поведе в резултата - 1:0. Центриране на Венцислав Василев намери Андон Гущеров, който прати топката с глава в мрежата. Това беше пети гол за Гуги, както го наричат феновете на "червените", от началото на сезона.

Попадението обърка футболистите на Владимир Иванов, които дълго време не успяха да създадат нещо интересно в наказателното поле "червените". В 83-ата минута Гущеров се размина с втори гол, стреляйки в тялото на вратаря от чиста позиция.

В 86-ата минута Янко Сандански направи нещо комично и донесе опасен фаул пред собствената си врата. Бившият полузащитник на ЦСКА и Славия опита да изчисти топката, но уцели ръката си. "Сините" обаче не се възползваха от този подарък на Сандански. При следващата ситуация Демона поиска дузпа в пеналтерията на ЦСКА 1948, но реферът Волен Чинков не видя нарушение срещу него. Последва голям пропуск на "червените", дело на резервата Ивайло Климентов.

Домакините така и не успяха да достигнат до чиста ситуация за изравняване и закономерно ЦСКА 1948 си тръгна с трите точки от "Огоста"./sportal.bg

В друг мач от снощи Спартак Варна загуби от дубъла на Лудогорец като домакин с 0:2.

Main Menu