Печат на тази страница

Марица на областен финал за Купата

14 Авг 2019 23:25

“Марица” победи с 1:2 като гост “Борислав” (Първомай) в мач от 2-ри кръг на областния етап в турнира за “Купата на България” и се класира за обласния финал. Постигнатият успех е четвърти пореден от четири мача за “жълто-сините”. Срещата се игра при горещо време, въпреки промяната на началния час с по-късен.

През първата част “Марица” бе по-добрият отбор на терена на градския стадион в Първомай, като пловдивчани създадоха повече чисти положения, но не съумяха да ги оползотворят. На два пъти Олджай Алиев имаше възможност да открие, особено фрапантен бе първият пропуск. Георги Георгиев на два пъти, Тодор Тимонов и Иван Мицев също имаха възможности за гол. Жегата, вероятно, оказа влияние и на съдиите, които допуснаха груби грешки. Очевадна засада в средата на полувремето бе пропусната по някаква причина от Ириней Бодуров, а в края на първата част главният съдия Владо Вълков отсъди несъществуваща дузпа в полза на домакините от Първомай. Шабан Османов реализира и откри резултата.

Втората част започна с добро положение за домакините, при което Добревски имаше шанс пред себе си, но Илия Николов се справи. Почти веднага след това, в 49-та минута, Георги Георгиев изравни с добър удар, след асистенция на Иван Мицев. “Марица” продължи да бъде по-дейният отбор и в 75-та минута стигна до обрат – 1:2. Ценното попадение отбеляза отново Георги Георгиев с глава, след центриране на Джунейт Узунов. До края на мача не се случи нещо интересно и той завърши с победа за “Марица”. Пловдивчани отново дадоха жертви. Проблемите около състава на “жълто-сините” се задълбочават още повече, след като Йордан Пейчинов и Джунейт Узунов бяха заменени принудително заради контузии.

Така съвсем заслужено “Марица” постигна успех и се класира на областния финал, където ще срещне отборът на “Сокол” (Марково). “Соколите” победиха с 1:3 като гост състезаващият се в “А” ОФГ тим на “Асеновец”. Областния финал ще се играе идната сряда на стадион “Марица”. Преди това момчетата на Борислав Караматев гостуват на “Карнобат” в шампионатен двубой. Това ще бъде четвърто гостуване за отбора срещу само едно домакинство.

МАРИЦА: Илия Николов, Димитър Мичков, Йордан Пейчинов (Георги Иванов), Иван Мицев (Цецо Главчев), Даниел Спасов, Джунейт Узунов (Денис Палков), Тодор Тимонов, Олджай Алиев, Милен Танчев, Георги Георгиев

 

Main Menu