Кирил Георгиев: Искам да помагам на младите, да видим отбора в професионалния футбол и да се построи стадионът

19 Авг 2019 18:14

Кирил Георгиев е едно от новите попълнения в Спартак през лятната пауза. Той идва от Хебър и е с амбицията да помогне с опита си на отбора по пътя към професионалния футбол.

Кирил Георгиев е роден на 10.12.1990 г. в Пловдив. Юноша е на Реал Пловдив, като е играл в юношите на Локомотив и Брестник, където на 16 години прави първи стъпки в мъжкия футбол. От там преминава в Хебър, където има 20 мача и 20 гола. След това играе в Любимец, Съединение, Поморие и отново в Хебър.

Кирил Георгиев даде кратко интервю пред клубния сайт дни преди старта на сезона в А- областна група.

-Защо избра да играеш с екипа на Спартак?

-Защото съм израстнал в този квартал. Искам да помагам на младите, да видим отбора в професионалния футбол и да се построи стадионът. За града това е най-хубавото.

-Удоволствие ли беше като видя 3000 човека на мач на Спартак и Марица?

-Да, може би това е мачът, когато съм играл пред най-много публика. Играх за моя квартал и за моя град. Жалко, че загубихме. Дано да се срешнем пак с Марица и да ги победим.

-Бързо навлезе в колектива. Голмайстор си и в контролите. Познаваш ли се с другите играчи и с кого най-добре си партнираш?

-Бързо навлезнах в отбора. Познавам се с 90 процента от играчите, а с някои съм играл и като юноша - с Любо Цеков, Бъчваров, Шведа, Христос Доков, няма смисъл да изброявам всички. Те ме приеха добре.

-До къде се простират мечтите ти със Спартак?

-Мечтите ми са да постигнем тази година влизане във В група, докодина в Б, а защо не и А.

-От скоро си вече семеен. Как се промени живота ти?

-Промяната е в положителна насока. Жена ми се радва, че се върнахме в Пловдив, дори сме в квартала.

-В неделя започва първенство, Какво ще кажеш на феновете?

-Искам да призова всички фенове да дойдат на стадиона да ни подкрепят, пък каквото зависи от нас ще се опитаме да го направим. Ще се борим и раздаваме.

 

Main Menu