ЦСКА 1948 няма спирка, обърна Локомотив Горна и продължава без загуба

27 Авг 2019 00:12

ЦСКА 1948 продължава да жъне победи във Втора лига. Тимът на Петко Петков записа шести пореден успех, надвивайки с 3:2 Локомотив (Горна Оряховица) като гост. Двубоят на стадион "Локомотив" предложи голямо зрелище, на което могат да завидят доста от зрителите в елита. В герой за "червените" се превърна голмайсторът Андон Гущеров, който реализира две дузпи в мрежата на домакините. Те бяха безспорни, каквато беше и тази за Локомотив, вкарана в самото начало на срещата. Първото полувреме се игра под проливен дъжд, който отне от скоростта, техниката и комбинативността на двата отбора.

Резултатът откри Атанас Фиданин от 11-метров наказателен удар в петата минута. В 37-ата минута Денислав Александров изравни, но Деян Христов направи 2:1 с глава в последните секунди на първата част. В 54-ата минута Гущеров вкара хладнокръвно дузпа, а в добавеното време стрелецът на столичани повтори "упражнението". Така с пълен актив от точки ЦСКА 1948 продължава да води в класирането на Втора лига.

Двубоят започна по отличен начин за домакините. В четвъртата минута Ивайло Климентов повали с ритник Кристиян Райчев в наказателното поле и главният съдия Станислав Тодоров посочи закономерно бялата точка. Фиданин не даде никакъв шанс на Емил Михайлов, който трябваше да вади топката от мрежата си - 1:0 за Локо (ГО).

В 21-ата минута дойде и първото опасно положение пред вратата на Стефан Дафовски, който записа добър мач, въпреки загубата. Сашо Александров се оказа на стрелкова позиция, но шутът му беше блокиран от бранител на Локомотив.

В 37-ата минута Васил Шопов изведе Денислав Александров, който имаше късмет, че топката не се спря в някоя от локвите. Последва голов удар и резултатът беше изравнен - 1:1. Това беше първо попадение през сезона за крилото на "червените".

В 45-ата минута "железничарите" поведоха отново, този път след груба грешка на опитния Емил Михайлов. Стражът на ЦСКА 1948 беше надигран от Деян Христов на границата на вратарското поле. Нападателят го матира с глава, като Михайлов тръгна да боксира топката с една ръка, но се провали - 2:1.

Срещата продължи да бъде зрелищна и след почивката. В 54-ата минута Гущеров изравни с точно изпълнение на дузпа. Стрелецът на "червените" вкара своя десети гол в шампионата, а наказателният удар беше отсъден за игра с ръка на Иво Харизанов в пеналтерията.

Скоро след като резултатът стана 2:2, Емо Михайлов се прояви с чудесно спасяване с една ръка. Вратарят на тима от София отрази майсторски изстрел с глава на Деян Христов. В отговор "червените" накараха защитниците в бяло-черно да чистят топката от голлинията при разбъркване в наказателното поле на Локомотив.

Последваха скучни минути, в които нямаше опасности пред двете врати. В 82-ата минута Денислав Александров шутира под ъгъл, но Дафовски реагира подобаващо и отби. Последва опасно влизане на Васил Шопов отдясно, но младият страж на Локомотив се хвърли напред и предотврати опасността.

В добавеното време се стигна до кулминация на драмата. Резервата Валентин Йосков би с глава и топката влизаше в мрежата, но Фиданин се прояви като волейболист и изби с ръка. Арбитърът показа заслужен червен картон на бранителя и отсъди 11-метров наказателен удар. Гущеров отново не трепна зад бялата точка - 3:2 за ЦСКА 1948./sportal.bg

Main Menu