При много силен вятър в Бургас Марица и Черноморец не се победиха

31 Авг 2019 22:26

“Марица” завърши наравно 1:1 при гостуването си на “Черноморец” в мач от 5-ти кръг на първенството в Трета лига - Югоизточна група. Двубоят се игра в събота на бургаския стадион “Черноморец”. На не особено добрия терен и при променлив вятър двата отбора изиграха мъжки двубой, макар играта да не блестеше с красиви отигравания. Срещата предложи доста спорни ситуации, но съдийската тройка като цяло се справи с мача.

Първата част беше равностойна. Началният домакински натиск не даде резултат, а след него “жълто-сините” имаха своите шансове. В 15-та минута дойде и най-чистото положения за пловдивчани. След грешка в отбраната на домакините Милен Танчев можеше да открие, но ударът му премина покрай левия страничен стълб. Домакините често разчитаха на изритани топки и дълги пасове, като имаха епизодични удари, почти всички от тях неточни. В края на полувремето, след изпълнение на корнер, капитанът на домакините отклони и успя да открие резултата в полза на своя отбор.

Втората част бе доста по интересна, като и двата отбора имаха няколко опасни положения. В началните минути темпото не бе особено добро, но последния половин час бе доста динамичен. След 65-та минута “жълто-сините” организираха натиск, който се засилваше с течение на времето и даде резултат. В 79-та минута Георги Георгиев изравни след добавка, като преди вратарят на домакините се беше намесил. В 89-та минута Даниел Спасов можеше да направи пълен обрат и да подари победата на своя отбор, след добър диагонален удар, но до гол не се стигна. В продължението на мача домакините стигнаха до свободен удар. Илия Николов спаси удара, а след това с крак отрази и добавката, доказвайки класата си за пореден път.

Така двата тима си поделиха по една точка, което остави “Марица” на втората позиция в класирането с 13 точки, колкото има и третия “Созопол”. Водач е “Загорец” с 15, а “Черноморец” заема 4-то място с 11 точки. Въпизтаниците на Борислав Караматев записаха едва първо равенство, като продължават да нямат загуба вече в освем официални срещи от началото на новия сезон.

В сряда на “Марица” предстои трудна битка в турнира за “Купата на България”. “Жълто-сините” приемат състезаващият се във Втора лига тим на “Локомотив” (Горна Оряховица). Срещата е от 16 часа на стадион “Марица”. При евентуална победа пловдивчани ще приемат ЦСКА-София на 1/16 финалите. Идната събота маричани приемат коравия отбор на “Миньор” (Раднево) в шампионатна среща.

МАРИЦА: Илия Николов, Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов, Даниел Спасов (Иван Мицев), Джунейт Узунов, Христо Янчев, Милен Танчев, Мартин Анастасов (Димитър Мичков), Тодор Тимнонов - капитан, Олджай Алиев (Цецо Главчев), Георги Георгиев. РЕЗЕРВИ: Горан Гръблев, Георги Иванов, Денис Палков, Мариян Бончев. Треньор: Борислав Караматев

Main Menu