Марица не успя срещу Локомотив Горна Оряховица и отпадна за Купата /снимки/

04 Сеп 2019 19:38

“Марица” загуби с 1:3 от втородивизионния “Локомотив” (Горна Оряховица) в мач от предварителния кръг в турнира за “Купата на България”, игран в сряда на стадион “Марица” в Пловдив, пред около 1000 зрители. Пловдивчани показаха добра игра и имаха своите шансове, но опитът на гостите се оказа решаващ за крайния изход. Те се възползваха от създадените ситуации и стигнаха до успеха.

През първата част играта бе равностойна, но гостите успяха да стигнат до ранен гол. В началните минути Милен Танчев можеше да открие след разбъркване. При центриране вратаря на гостите увисна и последва удар, но топката бе избита от голлинията. Танчев я посрещна, но прати топката над гредата. Тодор Тимонов пък излезе сам срещу вратаря, но при удара се подхлъзна. В 12-та минута, след атака по фланга, Калоян Стефанов остана сам срещу Илия Николов и откри с хубав удар. До края на полувремето и двата отбора имаха шансове. Атаките на “Марица” бяха интересни, но не доведоха до гол.

Гостите успяха да удвоят с гол в 65-та минута. Попадението бе подобно на първото, а автор отново бе Калоян Стефанов. “Жълто-сините” не се отказаха и две минути след това върнаха едно попадение. Георги Георгиев финтира защитник на гостите, като прехвърли топката над главата си пусна къс пас по земя към Мартин Анастасов, който от точката за изпълнение на дузпа вкара за 1:2, в 67-та минута. Маричани опитаха да стигнат до втори гол, с който да изравнят, но вместо това в 83-та минута резултатът стана 1:3. Деян Христов беше точен от пряк свободен удар, а голът предреши крайния изход.

Така “Марица” допусна едва първа загуба в официална среща от началото на сезона, но тя дойде от тим, състезаващ се в по-горна група. С победата “Локомотив” (Горна Оряховица) се класира на 1/16 финалите, където ще срещне ЦСКА-София. Следващата среща на “Марица” е в събота за първенство – домакинство на “Миньор” (Раднево). Мачът е от 17 часа на стадиона в квартал “Кършияка”.

Ръководството на клуба и целият отбор благодарят на всички, които се отзоваха и подкрепиха “Марица”! Очакваме ви отново!

Марица: Илия Николов, Йордан Пейчнов, Димитър Аврамов, Джунейт Узунов, Даниел Спасов, Олджай Алиев, Мартин Анастасов (Димитър Мичков), Милен Танчев, Христо Янчев, Тодор Тимонов, Георги Георгиев

Локомотив ГО: Ивайло Василев, Атанас Фиданин, Иво Харизанов, Кристиян Райчев, Ивайло Тодоров, Михаил Минков, Петър Чалъков, Жак Пехливанов, Калоян Стефанов, Стивън Славков, Деян Христов

 

Main Menu