Президентът на Марица (Пд) скочи срещу съдийска бригада: Няма да допусна циркаджии да се подиграват с момчетата

01 Окт 2019 18:58

Президентът на Марица (Пловдив) Христо Христов потърси екипа на Sportal.bg във връзка с проблем, създал се около мачовете на тима с Родопа (Смолян) и Гигант (Съединение). Собственикът на "жълто-сините" зададе няколко въпроса във връзка със съдийските наряди и начинът, по който се организират те. Христов се оплака от конкретна бригада, като в същото време похвали и съдийската бригада на срещата между Марица (Пд) и Борислав (Първомай). Мачът бе ръководен изцяло от женска бригада, начело с Християна Гутева.

"Искам да кажа, че съдийството в аматьорския футбол е доста интересно. Не знам дали има проблем. По време на мача с Родопа (Смолян) аз отсъствах цяла седмица. Бях в Куба и поради часовата разлика разбрах много късно някои подробности. На последния мач с Родопа не обърнахме внимание на една забележка или заплаха от страна на техния треньор. Той каза: “Вие ще видите другата седмица какво ще ви се случи”. През седмицата моите момчета са получили информация, че съдия на този мач ще бъде синът на този треньор. За мен е интересно откъде бащата знае, че синът му ще свири следващата седмица. Това е интересен момент. Адриан Сюрджиев е бил съдията. Той и неговата бригада ни свириха и втора среща. Първият път ни свириха в Карнобат. Там съдийството беше изключително слабо. Постоянно се опитва да се помага на домакините. Те имат свой собствен почерк, в който дават жълти картони на гостите до безобразие, по 7-8, и накрая гонят един човек. Същият сценарий се разигра и в Съединение. За мен е притеснително как предварително се знае кой ще свири и откъде накъде ще те заплашват с това нещо. Имам информация, че ръководството на Съединение е било близко до тези съдии. Аз се прибрах два дни след този мач и разбрах това впоследствие".

"Аз се оплаквам коректно от тази бригада, а не от съдийството. На първия мач бях лично там и едва ли не щях да стигна до саморазправа със съдиите, въпреки че победихме. Искам да предупредя колегите и съдиите, че аз сам издържам отбора и няма кой да ме спре дори да вляза в саморазправа с тях. Който иска да ме наказва. Отборът ми не е общински и не злоупотребявам със средства. Заставам си зад отбора и подкрепям моите момчета. Няма да допусна разни циркаджии да се подиграват с момчетата и футбола в България. Даваме лош пример. Впоследствие разбирам, че тази бригада е всепризната на повикване. Имали някакви цени от 1000 лева. Никога няма да падна на това ниво. Четири години съм президент на Марица. Вижте кога някой се оплакал от съдийството, когато играе срещу нас. Загубихме срещу Миньор като домакини, но няма да кажа лоша дума за съдиите".

"Вчера ни свири женска бригада от София - Християна Гутева. Поздравих ги след мача. Просто се справиха блестящо с мача. Нямахме забележки. Идват някакви момчета, които не са виждали цивилизация и просто провалят мачовете. Нашият отбор е играл слабо срещу Съединение. Не ги оправдавам. Не ми харесват тези неща, които се разбират предварително - кой щял да свири. Искам да попитам откъде се знае това нещо".

"На мачове в региона, когато играем със Съединение, Атлетик и преди със Спартак, винаги идваха съдии от региона. Откъде накъде изведнъж дойде смолянска бригада?".

"Моите въпроси са:
1. Откъде се знае предварително?
2. Имат ли близки контакти конкретно тази бригада с ръководството на Родопа?
3. Имали ли са някакви банкети след мача, понеже чувам, че е имало някакви празненства. Пожелавам им успех.

Потърсете мнението на всички. Отборът на Марица ще играе честно, както е играл винаги. Амбициите на отбора винаги са първото място. Искаме да влезем с отбор, създаден от нас. От миналата година налагаме много наши момчета. Бих искал да влезем с отбор, съставен от играчи от Марица. Имаме наш път, развиваме си школата. Захранваме отбора с играчи от школата и искаме да сме на призовите места".

Main Menu