Печат на тази страница

Септември удари Монтана с два късни гола

09 Ное 2019 15:10

Септември (София) се върна на първото място във Втора лига, след като победи Монтана с 2:0 в гостуването си на стадион “Огоста”. Първото попадение в срещата падна в 79-ата минута, в която Владимир Николов завърши добра триходова атака. В първата минута на добавеното време Георги Русев също се разписа с хубав шут с левия крак. Домакините от Монтана могат да съжаляват, че си тръгнаха с празни ръце. Те изпуснаха няколко добри положения през първото полувреме, като дори удариха греда в 52-ата минута. Столичани се връщат на първата позиция, измествайки ЦСКА 1948. Вчера "червените" откриха 15-ия кръг с успех над Пирин (Благоевград) с 2:0.

До 20-ата минута двата тима трудно достигаха до нещо интересно пред противниковата врата и действията се развиваха главно в центъра на терена. В 27-ата минута Борис Галчев стреля твърде неточно от далечна дистанция след изпълнение на фаул. Три минути по-късно Иван Михов реши да пробва късмета си от дистанция.

Това бе и първият точен удар в мача, който Валентин Галев улови без сериозни проблеми. В 36-ата минута Георги Русев заложи топката на крака на Юлиян Попев, който шутира в ръцете на Васил Симеонов. Така първото полувреме завърши при нулево равенство след 45 минути, в които двата тима не създадоха сериозна опасност.

В 52-ата минута Николай Минков подаде в наказателното поле към Сергей Георгиев, който шутира от движение, но нацели страничната греда. В 56-ата минута Иван Тилев не успя да се възползва от най-добрата възможност за столичани до момента в мача. Той шутира над вратата, след като намери топката от точната за изпълнение на дузпа. Миг по-късно Тони Тасев опита късмета си, но стреля в аут. В 62-ата минута Спас Георгиев проби от фланга, подаде на границата на наказателното поле към Стилиян Николов, който не успя да намери далечния ъгъл и стреля в ръце на вратаря.

В 66-ата минута Атанас Николов бе изведен зад гърба на защитата на Септември. Нападателят протегна крак, за да засече топката, но Валентин Галев показа висота и изби с крак. В ответната атака Георги Русев шутира слабо по земя.

В 79-ата минута Септември поведе след добра атака, започната от Георги Русев. Халфът пусна извеждащо подаване в коридор към Спас Георгиев, който пък продължи топката успоредно към Владимир Николов, а последният не сбърка и вкара за 1:0.

В 85-ата минута Иван Тилев остана очи в очи с вратаря Васил Симеонов, но не успя да го преодолее. В първата минута на добавеното време Георги Русев оформи крайното 2:0 с хубав шут с левия крак, при който стражът на домакините дори не успя да помръдне./sportal.bg

Main Menu