Печат на тази страница

Марица се развихри и ще зимува втори

23 Ное 2019 19:48

“Марица” ще зимува на втората позиция в класирантео на Трета лига - Югоизточна група, само на точка от върха. Това стана възможно, след като в последната среща за есенния полусезон възпитаниците на Борислав Караматев разбиха гостуващия “Димитровград” с 6:0, записвайки седма поредна победа. Срещата от 17 кръг се игра в събота при мрачно време и мокър терен.

Играчите на “Марица” изиграха добър мач, в който реализираха шест безответни попадения и изпуснаха поне още толкова. Те не подцениха съперника и очаквано взеха своето от тази среща, след като бяха далеч по-добрият отбор на терена. Много добре се справиха младите в състава на пловдивчани, които изпълниха своите задачи и определено записаха представяне на високо ниво. Гостите не играха затворено, опитаха се да играят футбол, до колкото им позволяваха възможностите и имаха няколко шанса пред себе си.

Срещата започна добре за “жълто-сините” и Георги Георгиев откри резултата още в 7-та минута. Още в началните минути Денис Палков замени принудително Христо Янчев. В 18-та Тодор Тимонов можеше да удвои, но ударът му от фаул беше избит от вратаря. Олджай Алиев опита да прехвърли стража на гостите в 20-та минута, но топката премина над вратата. В 22-та минута резултатът стана 2:0. Тодор Тимнонов изпълни свободен удар, а Георги Георгиев отклони във вратата на Янислав Георгиев. В 27-та минута капитанът на гостите Антон Колев отправи първият удар по посока вратата на домакините, но той бе неточен. За “Марица” Даниел Спасов в 30-та и на два пъти Джунейт Узунов в 35-та и 39-та пропуснаха да покачат резултата. Антон Колев стреля от свободен удар в 40-та, но Илия Николов се справи без проблеми. В 43-та минута маричани организираха много опасна контра. Олджай Алиев комбинира с Даниел Спасов, който от фланга пусна по земя за Георги Георгиев в наказателното поле, но неговият удар премина на сантиметри от целта. В 45-та минута ситуацията се повтори и резултатът стана класически. Този път Джунейт Узунов се възползва от паса на Спасов и покачи на 3:0.

И втората част премина изцяло под диктовката на “жълто-сините”. В 46-та минута гредата спаси домакините след удар на Милен Танчев, а топката се разходи по цялата голлиния и се върна в игра. Малко след това той бе заменен от Иван Мицев. В 50-та минута опитния състезател на гостите Недялко Колев стреля неточно. В 55-та минута Даниел Спасов покачи на 4:0 след добър извеждащ пас на Георги Георгиев. След гола в игра влезе роденият през 2003 юноша Борислав Дончев, който замени Милен Танчев. В 60-та минута гол на “Марица” бе отменен заради нарушение срещу вратаря. На два пъти Тодор Тимонов между 60-та и 64-та минути можеше да увеличи головия актив на своя отбор, но нямаше късмет. В 66-та минута при една атака на гостите Димитър Мичков събори състезател на “Димитровград” и като последен в отбраната на “Марица” получи червен картон. Дори и с човек по-малко пловдивчани продължиха да бъдат с класа над съперника си. В 80-та минута отново Даниел Спасов отбеляза пети гол, който беше почти точно копие на четвъртия. В 82-та минута Георги Георгиев премина почти целия терен и пусна пас към Тодор Тимонов, който стреля, но вратаря изби. Джунейт Узунов бе в близост, но добавката му бе блокирана и резултатът се запази. Тимонов имаше още два шанса да се разпише, но нямаше късмет в тази среща. Малко преди края на мача Георги Георгиев излезе сам срещу стража на гостите, но бе блокиран и не успя да нанесе удар. В 90-та минута юношата Борислав Дончев беше съборен в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. Запътилият се към бялата точка Илия Николов преотстъпи правото на потърпевшия Дончев, който със самочувствие отбеляза дебютното си попадение за представителния тим на “Марица” и оформи крайното 6:0.

Така с актив от 40 точки “Марица” заема втората позиция в класирането след края на есенния полусезон, а “жълто-сините” са на точка зад “Созопол”. Трети също с 40 е “Загорец”. Това подреждане и почти неразличимата разлика в точките вещае изключително интересна футболна пролет в Трета лига. През този полусезон младият състав на “Марица” надмина очакванията на мнозина и съвсем заслужено завършва на точка от върха. Състезателите показаха израстване, дисциплина и добра тактическа и физическа подготовка. Отново силен коз за пловдивчани бе силния отборен дух и взаимозаменяемостта на футболистите по време на игра. Треньорът Борислав Караматев успя да изгради един млад, борбен и стабилен отбор, който с хъс и футболни умения доказа, че може да победи всеки.

Отборът на “Марица” ще почива в следващите два дни, а във вторник се събира отново на стадиона за ежеседмичния разбор.

Марица: Илия Николов, Йордан Пейчинов, Димитър Мичков, Джунейт Узунов, Даниел Спасов, Тодор Тимонов - капитан, Олджай Алиев (Борислав Дончев 57’), Георги Георгиев, Милен Танчев (Иван Мицев 48’), Мартин Анастасов, Христо Янчев (Денис Палков 11’). РЕЗЕРВИ: Горан Гръблев, Станимир Димитров, Георги Иванов. Треньор: Борислав Караматев

Димитровград: Янислав Георгиев, Габриел Георгиев, Генади Желев, Денислав Димов, Петър Петров, Антон Колев - капитан, Веселин Бакърджиев, Виктор Петров, Райко Райков, Мирослав Илиев, Недялко Колев. РЕЗЕРВИ: Горан Ахмед, Георги Гоцев. Треньор: Христо Христов

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Веселин Бакърджиев, Недялко Колев, Горан Ахмед, Габриел Георгиев (Димитровград)

ЧЕРВЕН КАРТОН: Димитър Мичков (Марица) - 66 минута

Съдийски състав: ГС: Марио Кушев - Казанлък, АС: Красимир Енев и Снежана Петрунова - Стара Загора; 4-ти съдия: Камена Георгиева - Пловдив; Делегат: Петко Петков – Стара Загора
стадион “Марица” - 200 зрители

Main Menu