МВР потвърди: Шеф на Локомотив София е арестуван заедно с още четирима

02 Дек 2019 13:07

Главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов и директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев дадоха брифинг след скандала на футболната среща от Втора лига Локомотив (София) и Хебър (Пазарджик). Иванов потвърди информацията, че сред задържаните изпълнителният директор на "железничарите" Бойчо Величков. Освен бившия национал в ареста са се озовали още четирима души.

"Отговорността за реда на мача и опазването на обществения ред носят отговорниците в клуба-организатор. Парадоксално е, че в случая на стадион "Локомотив" организаторът е и инициатор на инцидента. В 16:20 часа на 30-ти ноември има подаден сигнал на телефон 112. Веднага са пренасочени екипи, които отиват на място. Там са установени и пострадалите лица. Това са официалните лица от ФК Хебър, веднага е започнато да се работи с тях. Установени са петима лица. Призовани са две лица във Второ РПУ, другите трима са издирени и доведени в същото полицейско управление. На всички е наложена мярка задържане за 24 часа по Закона за МВР, след което материалите са докладвани в прокуратурата. Образувано е досъдебно производство по чл. 131 от НК за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Направени са и съответните съдебно-медицински експертизи. Повдигати са обвинения на трима от лицата, доказана е тяхната съпричастност. Паричната гаранция на едното лице е в размер на 2000 лева, на другите привлечени лица е по 1000 лева", разкри старши комисар Хаджиев.

"По време на провеждането на едно спортно мероприятие, клубът, който го организира, трябва да гарантира сигурността и реда. В случая се оказва, че организаторът нарушава този ред. Държавата в никакъв случай няма да толерира такова отношение и ще вземем необходимите мерки. Не трябва да се отива на спортно мероприятие като на война. На трибуните трябва да се наслаждаваме на уменията на спортистите, а не да се чудим как да се предпазим от такива недобросъвестни хора. На началника на отдел "Охранителна полиция" комисар Радо Стойнев е разпоредено да направи проверка на охранителната фирма. Това е недопустимо, няма да допуснем това да се случва на спортните мероприятия. Преди всяка среща се прави анализ от нас. Когато се прецени, че срещата е рискова, се намесваме, даже самите клубове да не искат. Категорично стюардите от частната охранителна фирма не са си свършили работата. Не искам да обвинявам и самите фенове, защото те са се подвели от своето ръководство. Единият от задържаните, на който е повдигнато обвинение, е изпълнителният директор, който е и служител по сигурността на дадения клуб. Феновете са подвластни на емоцията, увличат се. Случката се е случила при изравнителния гол", добави комисар Иванов./sportal.bg

Main Menu