Марица и Спартак организират шествие, искат пари за базите си

02 Мар 2020 15:23

Президентите на пловдивските футболни клубове Спартак и Марица - Динко Миленчев и Христо Христов, изразиха недоволството си от решението да бъдат отпуснати 37 милиона лева от държавата само за стадионите на другите два отбора от Пловдив Ботев и Локомотив. Това стана на специална пресконференция в пресклуба на БТА - Пловдив. По думите им те не искат средства за клубове си, а за общинските съоръжения, които ползват - стадион "Марица" и бившият работнически стадион, който е за нуждите на школата на "Спартак" и сателитните му отбори Брестник и Реал.

В тази връзка двамата президенти казаха, че въпросите, които имат ще бъдат зададени на кмета на града Здравко Димитров в писмен вид. Миленчев и Христов искат да знаят защо отпуснати от държавата 37 милиона лева се разпределиха само между Локомотив и Ботев, съответно по 12 милиона и 25 милиона лева и защо няма средства за стадион "Пловдив".

Те припомниха, че на специална среща президентите на футболните клубове в Пловдив се обединиха около идеята за реконструкцията на най-големия стадион в града на специална среща в Общината преди около година. Те отхвърлиха и мотива, че парите са дадени на база на фенската маса, за което Христо Христов подчерта, че ако е така то тогава в България трябваше да има само 4 стадиона.

Ние нямаме възможност и контакти да търсим пари за Общината, каза Христо Христов и добави, че ако не получат отговори на въпросите си, ще организират мирно шествие. Двата клуба представиха идейни проекти за своите бази за ДЮШ, за които обаче е необходимо да се уредят отношенията с Общината за терените.

"Спартак представи проект за три милиона лева за базата на бившия Работнически стадион, а "Марица" - за около 4 милиона за базата на Английската гимназия, която клубът ползва.

Main Menu