Кирил Георгиев: Без футбол не мога да живея...

10 Апр 2020 14:03

Кирил Георгиев е един от най- опитните играчи в отбора на Спартак.

Той е роден на 10.12.1990 г. в Пловдив. Юноша е на Реал Пловдив, като е играл в юношите на Локомотив и Брестник, където на 16 години прави първи стъпки в мъжкия футбол. От там преминава в Хебър, където има 20 мача и 20 гола. След това играе в Любимец, Съединение, Поморие и отново в Хебър.

В Спартак Кирил Георгиев е от лятото на 2019 г.

Липсва ли ти футболът?

-Ден без футбол е загубен ден! Без футбол немога да живея...

Как поддържаш форма по време на карантина ?

-Честно казано не поддържам много форма понеже почивката е доста голяма около 2/3 месеца , а аз влизам в форма за около 15 дни.. но в седмицата 2 пъти играя джит бол с моя голям приятел и съотборник Христос Доков.

Как се представи отбора дотук?

-Отборът се е представил добре щом целта за полусезона е изпълнена ( Първо място ) , но можеше да вземем още някоя точка все пак съм максималист.

Къде виждаш Спартак в новото първенство ?

-Спартак го виждам в трета лига от новия сезон. Имаме доста талантливи юноши , които трябва да налагаме и обиграваме за професионалния футбол в по-следващи години, защото спартак трябва да е минимум във Втора лига!

Какво те задържа в Спартак?

Ами в Спартак ме задържат много неща , но ще кажа само три - президентът с неговите идеи , честност и коректност; възможността за развитие; базата за работа.

Кой ти е най-добрият момент в кариерата?

Най-добрият ми момент в кариерата е може би осминафинал за купата срещу Левски София, където завършихме 0:0 а при дузпите отпаднахме, въпреки че вкарах първата дузпа.

Какво е за теб Спартак?

- За мен Спартак с една дума е ,, Свобода “.

Main Menu