След решението на БФС: Марица трета, Спартак спечели А ОФГ

21 Апр 2020 19:40

След като стана ясно, че първенствата в Трета лига и областните групи са прекратени и крайното класиране е окончателно ето и как ще завършат сезон 2019-2020 пловдивските отбори.

Марица ще завърши на третото място с 41 точки, Созопол печели промоция във Втора лига, а Димитровград, който трябваше да изпадне остава в групата и през следващия сезон. Групата е увеличена на 20 отбора.

Спартак е шампион на А ОФГ Пловдив, но ще трябва да играе баражи преди официално да се завърне в Югоизточната трета лига, все още обаче няма ясно кога това ще се случи. 

В Югоизточната Трета лига остават свободни четири места, но все още не е ясна и съдбата на Ботев Гълъбово от Втора лига, който може и да прекрати участието си във Втора лига. При такова положението Ботев Гълъбово може да отиде в Югоизточната Трета лига. Поморие, който пък в началото на полусезона прекрати участието си също може да се озове в Югоизточната Трета лига. 

Ясно за състава на групата обаче все още няма. Не е ясно и колко отбора ще заявят желание за баражи. Спартак може и директно да се завърне в Трета лига без баражи, ако не бъдат излъчени много желащи за баражите.

 

Main Menu