След Марица и Миньор против решение на БФС

22 Апр 2020 11:44

От ръководството на Миньор (Перник) са бесни след днешните решения на Българския футболен съюз, отнасящи се за надпреварата в Трета лига. Пред Sportal.bg шеф на"чуковете" обяви, че смятат да бойкотират срещата със Септември (Симитли). Според плана от Бояна това ще е бараж за влизане във Втора лига.


По-рано днес се проведе Изпълком на БФС, след който стана ясно, че временните класирания в три от четирите бивши "В" групи стават крайни, а заради близката разлика в точките Миньор и Септември ще трябва да излъчат победител от Югозападната Трета лига. В Перник обаче са твърдо против този сценарий. Ето какво заяви пред нашата медия спортният директор на пернишкия клуб Славчо Павлов:


"Миньор няма да играе в този мач! Това е категорично! Съгласувал съм вече всичко с управителния съвет на клуба, феновете също са с нас. Миньор за бараж със Септември няма да излиза. Ясно ни е защо се прави всичко това, не сме глупави. Ако трябва, ще пишем до правителството и до УЕФА. Това е несправедливо!


Защо само в нашата група да не се приема временното класиране за крайно?! Ние какво сме виновни, че сме заварени от кризата в това положение? Имаме мач повече, но и това не е по наша вина. Значи другите отбори вече ще мислят за Втора лига, а ние в тази ужасна криза ще мислим за бараж. И защо да няма изпадащи?! Не сме съгласни и тази няма да я бъде. Повечето клубове от групата ни подкрепят.


Миньор не го е страх от Септември! Ние сме побеждавали Левски и ЦСКА! Такъв бараж обаче ще е без публика, а всеки знае какво представлява нашата вярна публика. Освен това в един мач всичко е възможно. Една провокация в началото и мачът се променя. Да измислят друга схема с баражи за всички или да приемат класирането за крайно и в нашата група".

Main Menu