Марица и още три клуба чакат за Втора лига

17 Юни 2020 09:22

Четири клуба очакват покана от БФС за попълване на състава на Втора лига за сезон 2020/2021. Както е известно, Ботев (Гълъбово), и Черноморец (Балчик) обявиха, че няма да продължат участие през следващата кампания. Това отваря две вакантни места, тъй като и двата тима се бяха спасили при прекратяването на първенството и обявяването на временното класиране за крайно.

Както е известно, местата на двата изпадащи - Спартак (Плевен) и Спартак (Варна), отказалия се Поморие и извадения Верея, бяха заети от четирите победителя в Трета лига - Янтра (Габрово), Созопол, Добруджа и Миньор (Перник).

Последните информации обаче показват, че още четири клуба имат готовност за участие във втория ешелон. Три от тях са от Югозападната Трета лига - Вихрен (Сандански), Септември (Симитли) и Спортист (Своге), и един е от Югоизточната - Марица (Пловдив).

С оглед равнопоставеността от БФС са обсъждали вариант за два баража, за които ще се тегли жребий и победителите в тях да влязат във Втора лига. Въпростине плейофи е възможно да се изиграят преди старта на новия сезон във втора дивизия - 24 юли (четвъртък), за да имат въпросните 4 отбора време за подготовка.

За целта в началото на юли е планирано заседание на Изпълкома, на което да се вземе официално решение за Втора лига. Почти сигурно тогава ще бъде обявена и новата дата за конгреса на БФС, който трябваше да е на 7 юни, но заради коронавируса бе отложен. Според запознати възможната нова дата ще е през октомври.

"Тема спорт"

Main Menu