Ситуацията в Югоизточната Трета лига към този момент

24 Юни 2020 18:45

Ситуацията в Югоизточната Трета лига остава неясна седмица преди крайния срок за подаване на заявки за участие. 

Към този момент е ясно, че в групата няма да има отбори от Втора лига, които се отказаха от участие или изпаднаха. Ботев Гълъбово, който трябваше да участва в Трета лига след като се отказа от Втора лига няма да има отбор и в третия ни ешелон. Същото се отнася и за Поморие, който пък обяви днес, че няма да играе в Трета лига. Поморийците приключиха курса още през зимата и се отказаха от участие във Втора лига. 

Промоция за Втора лига, след като спечели Трета лига получи Созопол, Марица също ще играе във Втора лига, след като получи покана и прие да се завърне сред професионалистите. 

От състава на групата се отказаха Миньор Раднево и Свиленград. 

Три тима пък изявиха желание за участие в групата и ще влезнат без баражи това са Спартак Пловдив, АФК Хасково, който е различен отбор от Хасково, който игра и се отказа от участие в Трета лига през зимата. Третият тим е Верея, старозагорци се отказаха още през лятото от участие във Втора лига и стартираха от окръжните групи в Стара Загора, които спечелиха и отново ще играят в Трета лига. 

Димитровград, който трябваше да изпадне остава в групата. 

Така поне на този етап групата ще бъде съставена от 16 тима. 

На този етап отборите в групата са: Черноморец Бургас, Гигант Съединение, Загорец Нова Загора, Розова долина Казанлък, Несебър, Борислав Първомай, Левски Карлово, Родопа Смолян, Атлетик Куклен, Ямбол, Сокол Марково, Карнобат, Димитровград, Спартак Пловдив, Хасково и Верея.

На 30 юни трябва да стане ясен окончателният състав на групата. 

Новото първенство ще започне на 8-9 август.

Main Menu