“Марица” загуби от “Черноморец” дербито на Трета лига

19 Сеп 2020 21:01

“Марица” загуби с 0:2 от “Черноморец” в мач от 7 кръг на Трета лига - Югоизточна група, игран в събота на стадион “Марица” в Пловдив. Двата отбора изиграха равностоен, оспорван и интересен мач, в който “жълто-сините” създадоха малко положения.

В състава на домакините липсваха няколко основни футболисти, които отсъстват заради контузии. В последните мачове в отбора на “Марица” личи стара слабост - липсата на резултатен нападател, проблем, от който “жълто-сините” страдат вече няколко сезона.

През първата част отборът на “Марица” контролираше играта, владеше повече топката и с многоходови атаки възпитаниците на Николай Димитров се опитваха да достигнат до стрелкови позиции. Гостите разчитаха на бързи контраатаки да застрашат Илия Николов, като статичните положения също влизаха в арсенала им. В 18-та минута Тодор Тимонов стреля неточно от свободен удар. В 31-та минута Димитър Аврамов можеше да открие с глава, но вратарят на гостите Мартин Теменлиев отрази. На два пъти Милен Танев от състава на гостите стреля от фаул, но при първия опит ударът бе неточен, а при втория Илия Николов се справи с лекота. Мариян Тонев също прати топката в аут с шут в 42-та минута. Така въпреки известното предимство за “Марица” полувремето завърши без голове.

През втората част гостите създадоха повече положения, бяха и по-концентрирани в отиграванията си. Те дочакаха своя шанс в 54-та минута, когато Милен Танев получи в малкото наказтелно поле и покрай хвърлилия се пред него Илия Николов успя да реализира от малък ъгъл. В 57-та минута Милен Танчев се пребори за една топка по фланга и опита удар, който не бе успешен, след което подаде към навлизащия фронтално Георги Георгиев. Трима състезатели на гостите се хвърлиха пред голлинията, а един от тях успя да избие в корнер. Това бе и едно от най-чистите положения за пловдивчани. В 67-та минута Георги Георгиев се озова отново на стрелкова позиция, но в последния момент защитник на тима от Бургас блокира удара му. В 74-та минута Тодор Тимонов отново стреля от свободен удар, но Теменлиев улови. “Жълто-сините” на два пъти създаваха мелета в наказателното поле на гостите, но нямаше кой да завърши успешно. Гостите използваха всяка възможност да атакуват и на няколко пъти Илия Николов се намесваше отлично. В 84-та минута бе отсъдена дузпа в полза на гостите, за нарушение в наказателното поле. Тя бе реализирана от Мариян Тонев и резултатът стана 0:2. До края на срещата маричани опитаха предимно с извеждащи подавания да се върнат в мача, но това не се случи. В 86-та минута Жулиен Парушев се змъкна зад отбраната на “Марица”, но стреля встрани от вратата, а до края на срещата още веднъж “Черноморец” застраши вратата на домакините, възползвайки се от вече разредената отбрана на пловдивчани.

Така “Марица” допусна домакинска загуба в 7 кръг на първенството, макар да игра по-добре от предишния домакински мач. Загубата е втора поредна след предишната такава от “Сокол”. Маричани вече заемат шестото място с 13 точки. “Черноморец” се изкачи на на 4-то с 16, а лидер е “Загорец” с 19. В следващия кръг “Марица” гостува на ОФК “Карнобат”. Срещата е на 26 септември, от 17 часа.

МАРИЦА: Илия Николов, Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов, Иван Мицев (Петър Печенков), Димитър Юруков (Денис Палков), Христо Янчев (Борислав Дончев), Мартин Анастасов, Милен Танчев, Александър Праматаров (Георги Георгиев), Олджай Алиев, Тодор Тимонов ©.

РЕЗЕРВИ: Горан Гръблев, Георги Иванов, Мариян Бончев. Треньор: Николай Димитров

ЧЕРНОМОРЕЦ: Мартин Теменлиев ©, Слави Шопов, Стоян Кижев, Стоян Вергиев, Стоян Мантаров, Валентин Иванов (Нуретин Пюскюлю), Мустафа Мустафа (Антон Узунов), Жулиен Парушев, Даниел Бенчев (Любомир Божинов), Милен Танев (Симеон Русев), Мариян Тонев

РЕЗЕРВИ: Мартин Шейтанов, Валентин Иванов, Стилиян Станчев. Треньор: Слави Костенски

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Мариян Тонев, Антон Узунов, Симеон Русев (Ч); Иван Мицев (М)
Съдийски състав: ГС: Мустафа Шефкет, АС: Владимир Хубенов и Ариф Садула - Кърджали, 4-ти съдия: Радомир Колев - Пловдив, Делегат: Стойчо Стоев - Кърджали

стадион “Марица” - 700 зрители

Main Menu