Купа на АФЛ: Юношите на Марица загубиха от Борислав, но впечатлиха с идеи и себераздаване

22 Окт 2020 00:34

“Марица” загуби с 2:3 от “Борислав” (Първомай) в среща от първи кръг от областния етап в турнира за Купата на АФЛ. “Жълто-сините” играха с юноши младша и старша възраст с три изключения - опитният Красимир Иванов, както и младите Иван Мицев и Александър Праматаров. В двубоя бяха отсъдени общо 3 дузпи, като последната бе дълбоко в добавеното време. Въпреки загубата “жълто-сините” надежди изиграха много добър мач, демонстрираха много идеи, раздадоха се докрай и бяха равностоен съперник. В състава на гостите също имаше някои промени заради наказани или контузени играчи. Двубоят, който започна в 16:30 по взаимно съгласие, бе интересен, коректен и равностоен, на добро темпо. Двата тима създадоха и доста голови положения.

Срещата започна двуостро, а двата отбора си размениха по едно положение в началните минути. Още в 10-та минута гостите откриха от дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Алекс Манов срещу противников състезател. Васил Колев реализира от бялата точка. Петър Печенков получи контузия и се наложи да бъде заменен. На негово място в игра влезе Златко Палийски. В 20-та минута Никола Кондарев можеше да изравни след пас на Теодор Фърков. Състезател на гостите пък се размина с топката на няколко метра пред опразнената врата на домакините. Отново Никола Кондарев стреля опасно минути по-късно, но вратаря Марио Усков спаси. Топката попадна у Теодор Фърков, който центрира към Александър Параматаров, но срещу него беше извършено нарушение в наказателното поле и бе отсъдена нова дузпа. Иван Мицев изпълни чудесно и изравни в 26-та минута. До края на полувремето гостите имаха още един шанс за гол, но ударът на №17 бе неточен.

Втората част не се различаваше от първата, като на моменти “жълто-сините” дори имаха превъзходство. На вратата на “Марица” застана Виктор Петков, който на няколко пъти се намесваше решително. Той улови топката при добре изпълнен от гостите свободен удар в началото на полувремето. В 53-та минута нов шанс се откри пред Никола Кондарев, но той отново не сполучи. Петков спаси нов удар на първомайци към вратата на домакините минути след това. Петър Банков замени Никола Кондарев, а веднага след влизането си на терена той получи пас зад отбраната на “Борислав”, но влезлият на полувремето вратар Янко Шинпаков излезе и се справи. Иван Мицев бе близо до втори гол за “Марица”, след като отправи хубав фалцов удар в горния ляв ъгъл на вратата на гостите, но топката облиза гредата и излезе в аут. В 65-та минута гостите стигнаха до втори гол, след хубаво центриране и последвала добра игра с глава на №17. “Марица” върна бързо попадението. В 71-та минута Златко Палийски центрира чудесно от фланга и Александър Параматаров с воле от границата на наказателното поле изравни за втори път - 2:2. Три минути по-късно отново Праматаров стреля от фаул, но вратарят спаси. Гостите отговориха със силен удар от около 15 метра на №18, но след рикошет Виктор Петков улови. Теодор Фърков получи тежка контузия и се наложи да бъде изнесен с носилка. Ситуацията наложи дълго прекъсване на играта, както и нова принудителна смяна в състава на пловдивчани - Александър Попгеоргиев замени Фърков в 83-та минута. До края на мача гостите организираха натиск. Те изглеждаха по-добре физически в последните минути. Защитата на маричани устояваше на първомайските атаки, но в 4-та минута на продължението бе отсъдена нова дузпа в полза на гостите. Тя бе реализрана от резервния страж на тима Янко Шинпаков. Две минути след гола Златко Палийски можеше да изравни за трети път и така победителят да бъде излъчен след изпълнения на дузпи, но не съумя да реализира.

Така гостите спечелиха благодарение на физиката си и опита, който имат. “Жълто-сините” бяха достоен противник и могат да бъдат горди с показаното на терена. Те допуснаха и някои грешки в играта си, но на фона на цялостното си представяне заслужаваха да стигнат поне до дузпите.

МАРИЦА: Алекс Манов (Виктор Петков), Васил Янин, Илиян Рангелов, Петър Петров, Стоян Шумков, Иван Мицев - капитан, Красимир Иванов, Петър Печенков (Златко Палийски), Теодор Фърков (Александър Попгеоргиев), Александър Параматаров, Никола Кондарев (Петър Банков).

РЕЗЕРВИ: Тодор Кузманов, Ивайло Грибачев, Павел Параскевов. Треньор: Кирил Андонов

БОРИСЛАВ (Първомай): Марио Усков (Янко Шимпаков), Денис Караасан, Никола Данчев, Васил Василев, Илия Иванов, Георги Стайков, Иван Чалъков, Боримир Карамфилов, Мирослав Кайряков, Димитър Димитров, Васил Колев. РЕЗЕРВИ: Мартин Здравчев, Шабан Османов, Иван Добревски. (останалите смени в състава не са отразени поради несъответствие в номерата в тимовия лист) Треньор: Иван Добревски

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: няма

Main Menu