Марица победи Борислав в Първомай и завърши 2020 с успех

28 Ное 2020 17:29

“Марица” постигна победа с 2:4 при гостуването си на „Борислав“ (Първомай) в среща от последния за есенния дял на първенството 17-ти кръг в Трета лига – Югоизточна група. Двата тима изиграха коректен мач, който имаше своите футболни достойнства. Не липсваха и красиви ситуации в двубоя. През първата част „жълто-сините“ играха много силно - с идея и комбинативност и с добри индивидуални изпълнения „Марица“ стигна до 4 безответни гола до почивката. След нея темпото в състава на маричани падна, те не играха съсредоточено и допуснаха два гола.

Срещата започна равностойно, но постепенно маричани взеха контрола върху топката и след 10-та минута имаха осезаемо предимство в притежанието и. В 12-та минута Йордан Пейчинов намери с хубав пас Милен Танчев, който се пребори в наказателното поле и върна назад към Олджай Алиев. Той с добър удар откри резултата в полза на пловдивчани. От подобна позиция Христо Янчев удвои в 20-та минута, завършвайки нова добра атака. В 24-та минута Олджай Алиев вкара много красив гол. Той получи с гръб към вратата, атрактивно се обърна и стреля и резултатът стана класически. В 39-та минута Милен Танчев прехвърли вратаря на домакините с далечен удар за 0:4. Домакините имаха три добри шанса за гол, но не се възползваха. На два пъти остри центрирания по земя от фланговете пресичаха наказателното поле пред Илия Николов, но нямаше кой да засече, а Георги Стайков бе неточен от свободен удар.
На полувремето, както и в началото на вторите 45 минути, в състава на „Марица“ бяха извършени няколко смени и в игра се появиха по-млади състезатели.

Втората част започна с по едно положение пред двете врати. Маричани не успяха да накажат грешка в отбраната на „Борислав“ в самото начало на полувремето. В 50-та минута първомайци опитаха с далечен удар да изненадат вратаря Николов, но топката излезе в аут. По-късно влезлият на полувремето в състава на „Марица“ Георги Георгиев не успя да се възползва от добро извеждащо подаване. В 61-та минута Османов излезе сам срещу Илия Николов, който излезе напред и с помощта на защитник неутрализираха опасността. В 65-та минута отбраната на гостите остави сам Боримир Карамфилов от „Борислав“ в наказателното поле, той получи и отблизо намали на 1:4. Георги Георгиев пропусна да увеличи след много добра атака в 71-та минута. Две минути по-късно вратарят на „Борислав“ спаси вратата си от сигурно попадение, след контра на „жълто-сините“ и удар на Мартин Анастасов. В 77-та минута домакините стигнаха до втори гол, след много добро засичане на центриране от корнер. Така несъсредоточените действия на маричани през втората част върнаха в мача състава на „Борислав“, който след гола владееше ситуацията на терена. В 85-та минута „жълто-сините“ можеха да увеличат преднината си, но отново вратаря на първомайци успя да избие. Минута по-късно Мартин Здравчев стреля в аут от добра позиция. В продължението на мача домакините имаха още един шанс, но ударът бе блокиран, а Георги Георгиев пропусна за „Марица“.

Така „Марица“ постигна победа в последния редовен кръг от шампионата в Трета лига – Югоизточна група. С актив от 33 точки тимът заема 3-то място в класирането. Пловдивският клуб е и с два мача по-малко, като и доста други тимове имат отложени мачове. Отложените срещи от есенния полусезон ще се играят догодина, вероятно преди старта на пролетния дял. Маричани могат да съжаляват за пропуснатите точки срещу преодолими съперници като „Несебър“, „Родопа“ и „Сокол“, с които биха били с изравнени сили с водача „Черноморец“. Все пак възпитаниците на треньора Николай Димитров отново са в челото на класирането и за пореден сезон са фактор в групата.

МАРИЦА: Илия Николов, Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов, Величко Величков, Даниел Спасов (Иван Мицев), Милен Танчев (Теодор Фърков), Христо Янчев, Тодор Тимонов © (Мартин Анастасов), Олджай Алиев, Александър Праматаров (Петър Печенков), Димитър Юруков (Георги Георгиев); РЕЗЕРВИ: Горан Гръблев, Георги Георгиев, Денис Палков, Иван Мицев, Теодор Фърков, Петър Печенков. Треньор: Николай Димитров

БОРИСЛАВ (Първомай): Янко Шинлаков, Михаил Митев, Никола Данчев, Васил Василев, Мартин Здравчев, Радослав Влашев ©, Георги Стайков, Шабан Османов, Ангел Здравчев, Мирослав Кайраков, Васил Колев. РЕЗЕРВИ: Марио Усков, Илия Иванов, Димитър Димитров, Боримир Карамфилов, Иван Чалъков. Треньор: Пламен Стайков (смените в състава на домакините не са отразени)

Съдийски състав:

ГС:Даниел Краевски - Пловдив, АС:Атанас Пилатов - Пловдив, АС:Лазар Лазаров - Пловдив, 4-ти съдия:Райко Чакъров - Пловдив, Делегат:Димитър Балтаджиев – Пловдив
Градски стадион - Първомай

Main Menu