Печат на тази страница

Още един абсурд в родния футбол, Нефтохимик изигра десетминутен мач с четирима по-малко

07 Дек 2020 15:42

Някога Нефтохимик бе страшилище за грандовете в българския футбол, но сега бургазлии са далеч от подобна репутация. Тимът за поредна година е раздиран от проблеми, най-вече от финансово естество, като в момента е сред изпадащите във втора дивизия, а днес играчите на Нафтата станаха главни действащи лица на поредния абсурд в родния футбол.

Отборът излезе за гостуването си на Лудогорец 2 с четирима играчи по-малко. В стартовия състав на Нефтохимик в Разград бяха вписан едва седмина футболисти, колкото всъщност бе и цялата група на клуба. В крайна сметка мачът продължи точно 10 минути, в които домакините поведоха с 2:0 преди да се стигне до прекратяването на двубоя заради контузия на играч от гостите.

Така в крайна сметка Лудогорец 2 печели с 5:0, защото според правилата към моментия резултат се добавят още три гола.

Всички играчи на Нефтохимик бяха от юношеските формации на отбора, след като играчите от представителния тим отказаха да пътуват за този мач заради редица неизплатени заплати.

Според правилника дадена среща не може да започне, ако даден отбор е с по-малко от седем състезатели. Наредбата на РЗИ за забрана за участие в спортни мероприятия на лица под 18-годишна възраст затрудни още повече "шейховете" и така днес Нефтохимик е със седмина юноши, които са пълнолетни.

Другият вариант бе неявяване, което щеше да коства на клуба служебна загуба с 0:3, финансова глоба и отнемане на точки от така или иначе малкия актив на отбора./corner.dir.bg

Main Menu