Христо Стоичков и още куп звезди уважиха вековния юбилей на Марица (снимки)

26 Сеп 2021 14:26

Най-успешният футболист в България Христо Стоичков уважи 100-годишния юбилей на Марица (Пловдив).

Днешният празник стартира с детски мач между тимовете от школата на Марица.

В 11:00 часа започна официалната церемония. Като три от най-големите легенди на ДФС Марица - Асен Златев (вдигане на тежести), Ани Узунова (волейбол), и Ангелина Михайлова (баскетбол), изведоха знамето на Марица (Пловдив) на терена под съпровода на химна на отбора.

За позитивното настроение на публиката се погрижи Трио Сопрано.

След това от БФС и от клуба наградиха заслужили ръководители, треньори и футболисти, сред които Стефан Тахчеив, Костадин Видолов, Христо Стоичков, Иван Чалъков, Красимир Чомаков, Запрян Раков и други.

Христо Стоичков от своя страна награди треньорите Георги Георгиев и Огнян Атанасов, съдията Атанас Узунов, както и Марица (Пловдив). Той сподели, че това са хората, заради които е станал толкова успешен футболист.

Община Пловдив в лицето на Петър Зехтински награди Марица с плакет.

Кулминацията на тържеството беше срещата между ветераните на Марица и сборен отбор на Пловдив, която завърши при резултат 2:2.

В тима на Марица игра и самият Христо Стоичков, както и други легенди на отбора като Запрян Раков, Иван Кочев, Александър Александров, Румен Христов, Красимир Димитров, Красимир Чомаков, Костадин Видолов и други.

За отбора на Пловдив участваха Георги Иванов - Гонзо, Лилчо Арсов, Александър Тунчев, Марин Бакалов, Марчо Дафчев и други.

Треньори на тима на Пловдив бяха футболните легенди Христо Бонев и Петър Зехтински, а ветераните на Марица бяха водени от Стефан Тахчиев.

За легендите на Марица Румен Христов откри резултата след удар от близка дистанция в 9-ата минута. В 16-ата минута Марчо Давчев изравни за пловдивските футболисти. В 32-ата минута легендите на Марица получиха дузпа след консултация с ВАР. Стоичков застана зад кълбото, но Лилчо Арсов спаси изстрела му. Наско Узунов даде жълт картон на Арсов и дузпата беше пребита. Александров пусна атрактивно към Стоичков и той с прехвърлящ удар отбеляза за 2:1. В края на срещата отборът на Пловдив отбеляза гол за крайното 2:2.

На полувремето бяха наградени представители от другите спортове като Ани Узунова (волейбол), Ангелина Михайлов (баскетбол), Цонка Войсилова (баскетбол), Румен Александров и Асен Златев (вдигане на тежести), Пенка Стоянова (баскетбол), Тодор Ненов (баскетбол), Димитър Христев (ръководител) и други.

Main Menu