Марица Пловдив организира благотворителен търг

30 Сеп 2021 21:55

Марица (Пловдив) организира търг с цел продажба с благотворителна цел на екип от шоу двубоя по случай 100 години от основаването на клуба. Екипът е подписан от най-големите пловдивски, футболни величия, в това число и от самия Христо Стоичков.

"Фланелката е уникален спомен за всички нас от този неповторим момент от историята на клуба! Средствата от продажбата ще бъдат предоставени на семейството на петгодишния Божидар Попов, който е с диагноза аутизъм, с цел продължаване на неговото лечение.

След доста години на лутане из институции и сложни медицински процедури семейството на Божидар се свързва с украинска клиника, която извършва лечение на деца с тази диагноза, чрез вливки на стволови клетки. От клиниката дават надежда за над 85% възможност за подобрение в състоянието на детето. В случая на малкия Божи се налагат 4 вливки, като цената на всяка една от тях е над 20 хиляди лева.

Благодарение на добри хора и други благотворителни кампании първата вливка вече е извършена и вече се наблюдава положителна разлика в състоянието на детето. Следващата маниполация трябва да бъде извършена в началото на месец април 2022 г.

Вливките се извършват през интервал от 6 до 9 месеца. Всяко посещение в клиниката в Украйна струва на семейството над 24 000 лева - сума, която е абсолютно непосилна за тях. Ние от "Марица" сме готови да се разделим със спомена от 100 годишнината на клуба и да дадем нашият принос за подобряването на състоянието на едно мило дете от Пловдив.

Призоваваме ви да участвате в търга! Не бива да стоим безучастни към страданието на Божидар и неговото семейство. Този уникален, ценен екип може да краси вашата стая, вашата колекция... Началото на търга е веднага след публикуването на публикацията, а неговият край - в 21 часа на 8 октомври (петък).

Предложената от вас сума напишете в коментарите под публикацията. Този от вас, който предложи най-висока сума за екипа ще стане негов собственик и ще помогне на едно българско дете да расте щастливо. А ако нямате възможност да участвате или не можете да си позволите да отделите по-голяма сума, можете да помогнете на Божидар и по друг начин, като по-долу можете да видите банковата сметка в полза на детето. Благодарим ви предварително!", пишат от пловдивския клуб.

Информация за екипа: автограф върху юбилейния футболен екип сложиха: Христо Стоичков, Георги Иванов - Гонзо, Александър Александров - Кривия, Красимир Чомаков, Веселин Тосев, Марчо Дафчев, Румен Христов, Васил Кръстев, Красимир Димитров, Марин Бакалов, Запрян Раков и още много футболни легенди.

Банкова сметка на детето:

Божидар Василев Попов

УниКредит Булбанк

IBAN BG95UNCR70001524168866

BIC UNCRBGSF

Main Menu